Με 5G και τα τρία iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 5G και τα τρία iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2020
Η εξαγορά του τμήματος modem της Intel θα βοηθήσει την Apple να αναπτύξει τη δική της λύση 5G modem.

Στην εκτίμηση πως και τα τρία νέα μοντέλα iPhone, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2020 από την Apple θα διαθέτουν 5G, υποστηρίζουν τα δίκτυα τελευταίας γενιάς, προχώρησε ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo.

Όπως εξηγεί μετά την εξαγορά του τμήματος ανάπτυξης modem chips για smartphones της Intel η Apple έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει τις δικές της λύσεις 5G κυκλοφορώντας όλες τις νέες συσκευές iPhone με ενσωματωμένο 5G modem δικής της τεχνολογίας. Παρότι ο αμερικανικός κολοσσός ενδέχεται να χρησιμοποιήσει αρχικά τα modem chips της Qualcomm στα πρώτα της iPhone, έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη των δικών της λύσεων που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους από το 2021 και μετά.

Στην ενσωμάτωση του 5G Modem ακόμα και στην οικονομικότερη συσκευή του κολοσσού του Κουπερτίνο θα συμβάλλει και η ενσωμάτωση του 5G modem σε οικονομικές Andoid συσκευές, η τιμή των οποίων θα κυμαίνεται από 250 έως 300 δολάρια ήδη από το δεύτερο μισό του 2020.

Δεδομένου του ανταγωνισμού σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των 5G δικτύων σε ορισμένες χώρες, η δυνατότητα 5G σε μια συσκευή θα ορίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κατά τα λοιπά και σύμφωνα πάντα με τον Ming-Chi Kuo το πρώτο iPhone με δυνατότητες 5G θα έρθει με λειτουργικότητα sub-6GHz κι όχι με τη ταχύτερη mmWave τεχνολογία, γεγονός που θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους από την Apple

Να θυμίσουμε ότι ο Ming-Chi Kuo έχει επίσης προβλέψει ότι οι συσκευές iPhone του 2020 θα διαθέτουν μικρότερη «εγκοπή» στην οθόνη και πως από το 2021 και μετά η λύση της «εγκοπής» θα εγκαταλειφθεί από την Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider