Τα τρελά δώρα των τεχνολογικών κολοσσών στα στελέχη τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα τρελά δώρα των τεχνολογικών κολοσσών στα στελέχη τους

Τα ανώτατα στελέχη των τεχνολογικών κολοσσών είναι σίγουρο πως πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους. Πέρα από το μισθό τους και το μερίδιο των μετοχών που συνηθέστερα λαμβάνουν όμως έχουν και μερικές έξτρα παροχές τις οποίες οι εταιρείες χρυσοπληρώνουν για να διασφαλίσουν την αφοσίωσή τους σε αυτές.

Ορίστε μερικές από τις πιο «εντυπωσιακές» παροχές σε στελέχη του κλάδου της τεχνολογίας που κάνουν τις κυβερνήσεις να θέλουν να αυξήσουν το έλεγχο στο πόθεν έσχες τους...

Salesforce: 41.000 δολάρια για ένα φανταχτερό ρολόι

Αντί για το τυπικό bonus η Salesforce αποφάσισε να πληρώσει 40.564 δολάρια, περίπου 36.000 ευρώ και κάτι ψιλά, για ένα ρολόι που θα δώριζε στον Keith Block τον νέο της CΟO σε αναγνώριση της επιτυχημένης διαχείρισης και οργάνωσης των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Η εταιρεία βέβαια δεν δέχτηκε να αποκαλύψει ποιο ρολόι επέλεξε να δωρίσει στο πολύτιμο στέλεχός της.

Oracle: 5.780 δολάρια σε νομικές συμβουλές για πολιτικές δωρεές

Μεγαλοδικηγόρους πλήρωσε η Oracle ώστε να συμβουλεύσουν τα στελέχη της σχετικά με τις δωρεές τους σε πολιτικές καμπάνιες. Ο ιδιοκτήτης Larry Ellison φαίνεται πως έλαβε 5.780 δολάρια για συμβουλές το οικονομικό έτος 2015. Τα χρήματα μάλιστα φαίνεται πως έπιασαν τόπο αφού ο Ellison βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις δωρεές της Silicon Valley στους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ.

Google: 672.400 δολάρια για μεταφορά καλεσμένων σε συνέδριο

Το 2014 η google ξόδεψε 672.400 ώστε να μπορέσει ο διευθύνων σύμβουλος να μεταφέρει καλεσμένους με αεροπλάνο σε ένα συνέδριο που οργάνωνε κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο και για την συνάθροιση των προσκεκλημένων δεν δόθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα τα 672,400 δολάρια να συγκαταλέγονται στα πιο μυστηριώδη έξοδα επιχειρήσεων…

HP: 2 εκατ. δολάρια για μια μετακόμιση

Απίστευτο αλλά αληθινό. Η μετακόμιση του Dion Weisler από την Σιγκαπούρη στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια κόστισε 2,4 εκατ. δολάρια τα οποία έδωσε η εταιρεία ως μπόνους μετακόμισης.

Twitter: 110.000 δολάρια για μεταφορά με αυτοκίνητο

Η Twitter από την άλλη πληρώνει περισσότερα από 110.000 δολάρια για service και λοιπές υπηρεσίες (;) αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα Business Insider το επιτυχημένο κοινωνικό δίκτυο ξόδεψε 41.209 δολάρια σε υπηρεσίες αυτοκινήτου στον πρώην CEO του Dick Costolo. Μάλιστα η αξία των μετακινήσεων του πρώην αντιπρόεδρος, Kevin Weil κόστισαν 69.692 δολάρια.

Paypal: 109.410 δολάρια για προστασία

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 109,410 δολαρίων έδωσε η PayPal για να διασφαλίσει την ακεραιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της, την περίοδο που εκείνος έκανε τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider