Κερδίζει το παιχνίδι το mobile gaming

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κερδίζει το παιχνίδι το mobile gaming

Όλο και περισσότερο έδαφος φαίνεται να κερδίζει το mobile gaming σε σχέση με τα παραδοσιακά παιχνίδια μέσω κονσόλας ή υπολογιστή, με τους περισσότερους χρήστες να εκτιμούν απεριόριστα την άμεση προσβασιμότητα και φορητότητα που προσφέρει σε σχέση με τα άλλα δύο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, τα έσοδα από το mobile gaming αναμένεται για πρώτη φορά το 2016 να ξεπεράσουν εκείνα του gaming μέσω pc και κονσόλας. Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τα έσοδα από τα παιχνίδια σε tablets και smartphones στα 36,9 δισ. δολάρια, 37% του συνόλου των εσόδων της αγοράς η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 99,6 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Newzoo. Σε αντίθεση, τα έσοδα των pcgames θα ανέλθουν στα 31,9 δισ. δολάρια, ενώ εκείνα των παιχνιδιών μέσω κονσόλας στα 29 δισ. δολάρια.

Η συνολική αγορά παιχνιδιών σημειώνει αύξηση της τάξης του 8,5% κάθε χρόνο και υπολογίζεται πως θα αγγίξει φέτος τα 99,6 δισ. δολάρια ενώ το 2019 θα ανέλθει στα 118,6 δισ. δολάρια με τα smartphones να συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους χρόνο το χρόνο.

Το mobile gaming γνωρίζει τρομερή άνοδο τα τελευταία χρόνια με τα γραφικά, τους επεξεργαστές και τις οθόνες των έξυπνων κινητών να ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στις απαιτήσεις των παικτών. Η πτώση μάλιστα που αναμένεται να σημειώσουν τα παιχνίδια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα φτάσει το 7,5%, όπως εκτιμά η έρευνα Newzoo. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που μια εκ των σημαντικότερων εταιρειών στον κλάδο του gaming, η Nintendo, δουλεύει ήδη στην έκδοση παιχνιδιών κατάλληλων για μικρότερη οθόνη, με πρώτο στόχο το δημοφιλές Pokemon και πολλούς επόμενους τους οποίους σκοπεύει να δημοσιεύσει το τρέχον έτος.

Η διαφοροποίηση των προτιμήσεων και η αύξηση του Mobile gaming δεν συνεπάγεται απαραίτητα πως το pcgaming πεθαίνει. Τα έσοδα από τα παιχνίδια σε PC αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,1% το 2016 ενώ και εκείνα από τις κονσόλες θα σημειώσουν αύξηση 4,5% σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις.

Την ίδια στιγμή σε δημοφιλές μέσο ψυχαγωγίας μετατρέπονται και τα e-sports, καθώς και τα multiplayer games όπως το «League of Legends» το οποίο μοιάζει να καθηλώνει τους φανατικούς μπροστά την οθόνη.

Η άνοδος των mobile games αναγκάζει τους βασικούς παίκτες στην αγορά των games από κονσόλα να υιοθετήσουν στρατηγικές παρόμοιες με εκείνες των παιχνίδια μέσω κινητών, εκδίδοντας add-ons διαθέσιμα για downloading από τους καταναλωτές αλλά και αποκλειστικό περιεχόμενο μέσω των online καταστημάτων τους. Μάλιστα η Sony φημολογείται ότι εργάζεται για μια νέα έκδοση του PlayStation ονομάζεται PlayStation NEO.

Μεγάλο παραμένει και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εταιρείες τεχνολογίας για τον φρέσκο τομέα της εικονικής πραγματικότητας με τους μεγάλους παίκτες όπως η Facebook με την μάσκα Oculus Rift, και η Sony με την PlayStation VR να προσπαθούν να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι συνδέοντας την εικονική πραγματικότητα με το gaming.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι Newzoo αναμένει τα έσοδα από το λογισμικό παιχνιδιών μέσω VR να παραμείνουν μικρά στο εγγύς μέλλον. «Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα βέβαια η εικονική πραγματικότητα αναμένεται να αλλάξει όχι μόνο τα έσοδα αλλά και το πώς οι καταναλωτές θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο των παιχνιδιών»....

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider