«Game over» για το Xbox 360...

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Game over» για το Xbox 360...

Σχεδόν 10 χρόνια αφότου η περίφημη κονσόλα της Microsoft, Xbox 360, πρωτοτοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων και δυόμιση χρόνια μετά την παρουσίαση της νέας Xbox One, ετοιμάζεται να περάσει στη λήθη, αφού η εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή της.

Σε ανάρτησή του ο Phil Spencer, διευθυντής του τμήματος Xbox της Microsoft, δήλωσε ότι οι χρήστες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 780 δισεκατομμύρια ώρες παιχνιδιού στις συγκεκριμένες κονσόλες.

Οι κονσόλες που έχουν ήδη κατασκευαστεί και βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων θα είναι διαθέσιμες προς πώληση, ενώ η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη της πλατφόρμας για τους υφιστάμενους χρήστες, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο την ανακοίνωση του Spencer.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για όλη τη δουλειά και την αφοσίωση που αφιερώθηκε στην ανάπτυξη του Xbox 360 hardware, των υπηρεσιών καθώς και των παιχνιδιών τα τελευταία δέκα χρόνια. Και είμαι ευγνώμων προς τους χρήστες μας τόσο για το πάθος που επέδειξαν όσο και για την υποστήριξη που μας προσέφεραν», δήλωσε ο ίδιος.

«Παρόλο που είχαμε μια καταπληκτική πορεία, είναι δύσκολο πλέον να συνεχίσουμε την κατασκευή ενός προϊόντος που έχει ήδη συμπληρώσει μια δεκαετία».

Τo Xbox 360 αποτέλεσε μια πραγματική καινοτομία της Microsoft και ο τρόπος να γίνει η εταιρεία μια σοβαρή απειλή για την μονοκαθεδρία της Sony με τα PS2 και PS3 τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια οι πωλήσεις της κονσόλας τα τελευταία χρόνια έπεσαν σημαντικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αφού τα στοιχεία για τις πρόσφατες πωλήσεις δεν έχουν ανακοινωθεί, υπολογίζονται όμως συνολικά σε περίπου 80 εκατομμύρια κονσόλες, από το 2005 που διατέθηκε στην αγορά η πρώτη έκδοση

Εξαιτίας της πτώσης, του επερχόμενου VR Gaming - τα πρώτα εμπορικά δείγματα του οποίου θα δούμε το ερχόμενο φθινόπωρο- η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στο gaming διατηρώντας μόνο το Xbox One.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider