Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Hewlett Packard Enterprise στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Hewlett Packard Enterprise στην Ελλάδα
Κέντρο αριστείας για τη νότια Ευρώπη στην Ελλάδα σχεδιάζει η Hewlett Packard Enterprise

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εξακολουθεί να κινείται η Hewlett Packard Enterprise (HPE) Hellas, στοχεύοντας σε νέους τομείς για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον γενικό διεθυντή της εταιρείας για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Μιχάλη Κασσιμιώτη, η ελληνική θυγατρική πέτυχε αύξηση 30% των πωλήσεων της το οικονομικό έτος που έληξε τον Νοέμβριο του 2018 ενώ τους ίδους ρυθμούς ανάπτυξης αναμένει και για το τρέχον οικονομικό έτος ειδικά αν προχωρήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων στο δημόσιο τομέα, όπως το Σύζευξις ΙΙ, στα οποία η ΗΡΕ είναι μια εκ των βασικών προμηθευτών. Παρόλα αυτά ξεκαθαρίστηκε ότι η HPE δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στον ιδιωτικό τομέα - ο οποίος έχει αρχίσει να επανεπενδύει σε τεχνολογικές υποδομές - στοχεύοντας μάλιστα πέρα από τους παραδοσιακούς κλάδους - τον χρηματοπιστωτικό και τον τηλεπικοινωνιακό - και σε νέους όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η βιομηχανία.

Όπως εξήγησε ο κ. Κασσιμιώτης «η επιτυχία της HPE Hellas βασίζεται στο αξιακό τρίπτυχο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΔΡΑΣΗ (Partner-Innovate-Act). Με τον τρόπο αυτό έχει χτίσει δεσμούς μακρόχρονης συνεργασίας διαμορφώνοντας ένα Δίκτυο Συνεργατών που αποτελεί υπόδειγμα για την αγορά. Σήμερα, η εταιρεία είναι σε θέση να ατενίζει τον 21o αιώνα με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους, επικεντρώνοντας τη στρατηγική της στα τρία κύρια σημεία που θα χαρακτηρίζουν τις επιτυχημένες επιχειρήσεις στο μέλλον: Edge Centric – Cloud Enabled και Data Driven».

Την θετική πορεία της HPE στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει και η αύξηση του ανθρώπινο δυναμικού της εταιρεία το οποίο αριθμεί σήμερα περί τα 110 άτομα. Αυτή μάλιστα η θετική πορεία έχει ως αποτέλεσμα η τοπική θυγατρική να έχει ζητήσει να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα κέντρο καινοτομίας (center of excellence) του αμερικανικού κολοσσού όσον αφορά στην περιοχή της Νοτίου Ευρώπης, όπου ανήκει διοικητικά η HPE Hellas. Σύμφωνα με τον κ. Κασσιμιώτη, το κέντρο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων για τους κλάδους του τουρισμού ή της ναυτιλίας, δύο τομείς με ισχυρή ελληνική παρουσία.

Κατά την παρουσίαση της πορείας της εταιρείας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κασσιμιώτης αναφέρθηκε αρκετά στη στρατηγική της ΗΡΕ, η οποία έχει ολοκληρώσει έναν μεγάλο ανασχηματισμό εσωτερικά σε επίπεδο τόσο διοικητικής δομής όσο και προϊοντικών λύσεων, αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις της HPE σε περιοχές όπως είναι τα cloud αλλά και το αποκαλούμενο «έξυπνο» άκρο (intelligent edge) όπου και γίνεται κατά κύριο λόγο η συγκέντρωση δεδομένων (data).

Σύμφωνα με τον κ. Κασσιμιώτη, οι λύσεις του αμερικανικού κολοσσού τόσο σε επίπεδο hardware όσο και λογισμικού προσφέρουν τη δυνατότητα για τη μέγιστη αξιοποίηση των δεδομένων από μία επιχείρηση, ενώ επεσήμανε ότι στο εξής όλες οι λύσεις της ΗΡΕ θα παρέχονται υπό τη μορφή συνδρομητικού μοντέλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2019, η Hewlett Packard Enterprise γιορτάζει τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Μια παρουσία, που όπως διευκρίνισε ο κ. Κασσιμιώτης, αντανακλά μια μακρά και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του ψηφιακού τοπίου της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Παράλληλα, η Hewlett Packard γιορτάζει φέτος και τα 80α της γενέθλια. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει αναπτύξει μία μακρά λίστα πρωτοπόρων τεχνολογιών, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στη βιομηχανία της ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. Proliant Servers, Blade systems, κ.λπ.) και είναι σε θέση να ατενίζει τον 21o αιώνα με αισιοδοξία και υψηλούς στόχους. Πιστή στις αρχές των ιδρυτών της μητρικής εταιρείας, η HPE Hellas έχει καταφέρει να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των οργανισμών που την επιλέγουν και να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για πολλές εταιρείες πληροφορικής.

Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις της HPE

Διαμορφώνει το Έξυπνο Άκρο (Intelligent Edge)

Το Άκρο (Edge) είναι το νέο μέγιστο ζητούμενο – Είναι εκεί που δημιουργούνται οι ανθρώπινες εμπειρίες, άρα και τα μεγαλύτερα μεγέθη δεδομένων. Τα δεδομένα μπορεί να λαμβάνονται από πάσης φύσεως πηγές, όπως smartphones, tablets ή αισθητήρες συσκευών, και αν οι επιχειρήσεις τα διαχειριστούν σωστά, ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερη αποτελεσματικότητα και καινοτομία. Η ΗPE πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα με την πλατφόρμα τεχνολογιών και υπηρεσιών ARUBA που παρέχει πρωτόγνωρη απλότητα στη γεφύρωση του ψηφιακού με τον φυσικό κόσμο. Παραδείγματα εφαρμογής του έξυπνου άκρου περιλαμβάνονται στις υλοποιήσεις των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities), των έξυπνων χώρων (στάδια, malls, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κ.λπ.). Στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι του Τουρισμού όπου αποδεδειγμένα η δυνατότητα αναβάθμισης της εμπειρίας του επισκέπτη όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πληρότητας αλλά και σε περισσότερα και με υψηλότερο περιθώριο κέρδους έσοδα.

Απλοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη διαχείρηση των Big Data

Η HPE πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό με υποδομές που κάνουν χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να είναι αυτοπροστατευόμενες, αυτοδιαχειρίσιμες και αυτοελεγχόμενες με δραματικά μειωμένα υποστηρικτικά κόστη. Οι υποδομές αντιλαμβάνονται το είδος των φορτίων που καλούνται να υποστηρίξουν και τοποθετούν τα δεδομένα κατηγοριοποιημένα στους κατάλληλους πόρους ώστε να είναι ταχύτερα και σωστότερα προσβάσιμα από το επόμενο επίπεδο που σχετίζεται με την εξαγωγή πληροφόρησης και λήψης αποφάσεων μέσω και πάλι λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνδυάζοντας τις λύσεις υποδομών της ΗPΕ με τη λογισμική πλατφόρμα Blue Data, η εταιρεία διευκολύνει τους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics).

Το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως

Η απλή αποθήκευση και προστασία των δεδομένων δεν αρκετή πλέον. Τα δεδομένα αποτελούν πολύτιμα «περιουσιακά» στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης. Η ΗΡΕ παρουσίασε πρόσφατα το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως, το οποίο χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις αυτόνομα και γρήγορα.

«Fear No Cloud»

Η HPE πιστεύει ότι το cloud δεν αποτελεί προορισμό αλλά εμπειρία. Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους χρειάζονται μία συνεκτική υβριδική cloud λύση που να προωθεί την ικανότητά τους για καινοτομία. Η ΗPE συνδύασε το αυτοματοποιημένο ΙΤ, τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, τα ισχυρότερα πρωτόκολλα Ασφάλειας και δημιούργησε μία σειρά από κλιμακούμενες πλατφόρμες cloud, ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελευθερία επιλογής είτε μεταξύ Private και Public Cloud είτε μεταξύ Public Cloud Providers. Με υποδομές που ορίζονται σε επίπεδο λογισμικού (SW defined), οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον καταλληλότερο συνδυασμό με απόλυτη ελευθερία.

«Green Lake»

Στην έρημο του ΙΤ, η HPE προσφέρει στα στελέχη των επιχειρήσεων την όαση που αναζητούν. Με την υποστήριξη της HPE μπορούν να είναι ήρεμοι καθώς μέσω του «Green Lake» η εταιρεία αναλαμβάνει το κομμάτι του ΙΤ και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να αφοσιωθούν πλήρως σε αυτό που γνωρίζουν καλά, την επιχείρησή τους.

Το «Green Lake» αποτελεί ένα hybrid cloud σύστημα, απόλυτα συνυφασμένο με τις σύγχρονες τάσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το να βρίσκεσαι σήμερα στο cloud σημαίνει να έχεις ό,τι χρειάζεσαι -εσύ ή ο πελάτης σου- τη στιγμή που το χρειάζεσαι σε θέματα δομής, διαδικασιών και δεδομένων.

Η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης και με αυτό τον τρόπο η όποια επιχείρηση το χρησιμοποιεί δεν δεσμεύεται με κόστη συντήρησης, ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και προστασίας όπως με έναν ιδιόκτητο server. Είναι μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία για τις επιχειρήσεις, αφού βλέπουν το βάρος της διαχείρισης των δεδομένων τους να φεύγει και τα χέρια τους να απελευθερώνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider