Μέχρι το τέλος του μήνα έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι το τέλος του μήνα έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα
Ποιες εταιρείες θα δώσουν αρχικά την δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, καταφθάνει στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο Apple Pay, η δυνατότητα δηλαδή πληρωμής σε POS μέσω του iPhone και του Apple Watch, όπως είχε αναφέρει το insider.gr από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι εταιρείες που θα δώσουν τη δυνατότητα για τη χρήση της υπηρεσίας είναι δύο, η γερμανική finteck startup Ν26 η οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην χώρα μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η N26 είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες όπου θα ενεργοποιήσει σύντομα το Apple Pay. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Εσθονία και η Ρουμανία.

Όσο για την δεύτερη εταιρεία έκπληξη, δεν είναι άλλη από την Edenred, η οποία είναι γνωστή για τις διατακτικές γεύματος αλλά και αγορών σε σούπερ μάρκετ Ticket Restaurant ενώ προσφέρει στους πελάτες της και την προπληρωμένη κάρτα Spendeo. Η Edenred μάλιστα έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 26 Ιουνίου για να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Κατ’ όπως φαίνεται οι κάτοχοι των καρτών Spendeo που διαθέτουν και συσκευή iPhone θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφα τις πληρωμές τους σε POS μέσω του iPhone τους ή και του Apple Watch τους.

Το πιθανότερο σενάριο μάλιστα προβλέπει ότι παρά το ενδιαφέρον των ελληνικών συστημικών τραπεζών, δεν θα υπάρξει κάποια σχετική εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι, κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διεργασίες στις υποδομές των συστημάτων των τραπεζών ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ενεργοποίηση του Apple Pay. Από φθινόπωρο ωστόσο όλα είναι πιθανά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider