Μεγάλες καινοτομίες έρχονται στην επόμενη γενιά του λειτουργικού της Apple, iOS 13, αφού ανοίγει τελικά η λειτουργικότητα του NFC και για εφαρμογές εκτός Apple Pay με αποτέλεσμα το iPhone μας να μπορεί δυνητικά να αποτελεί το διαβατήριό μας και την ταυτότητά μας.

Την είδηση ανακοίνωσε η εταιρεία κατά το συνέδριο WWDC κι όπως αποδεικνύεται σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και η Γερμανία, προετοιμάζονται ήδη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανοίγοντας το δρόμο σε εφαρμογές, όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα ή το ηλεκτρονικό διαβατήριο, που θα μπορούν να διατηρούν στη συσκευή τους οι κάτοχοι iPhone από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης δυνατότητας όπως αναφέρει το Theverge.com έρχεται στην Ιαπωνία, όπου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό αντίγραφο της ταυτότητάς τους, το λεγόμενο My Number - Individial Number Cards από το iPhone τους κατά τις συναλλαγές τους με κρατικές υπηρεσίες, όπως ΔΟΥ και νοσοκομεία. 

id card NFC ios iphone

Αντίστοιχα με τα ιαπωνικά σχέδια έχουν και οι γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με το iphone-ticker.de το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι γερμανοί χρήστες του iPhone θα έχουν από το ερχόμενο Φθινόπωρο τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ψηφιακές εφαρμογές, όπως ηλεκτρονική ταυτότητα ή διαβατήριο, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και για τον έλεγχό τους σε διεθνή αεροδρόμια.