Τις δημοφιλείς ταινίες και σειρές του ξεκίνησε να δημοσιεύει το Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις δημοφιλείς ταινίες και σειρές του ξεκίνησε να δημοσιεύει το Netflix
Η εταιρεία μέχρι χθες κρατούσε τα νούμερα τηλεθέασής της ως επτασφράγιστο μυστικό.

Λίστα με τις δημοφιλέστερες σειρές και ταινίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε για πρώτη φορά το Netflix, η υπηρεσία συνεχούς ροής η οποία μέχρι χθες κρατούσε τα νούμερα τηλεθέασής της σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Ωστόσο αρχής γενομένης από τώρα η συγκεκριμένη πολιτική μυστικοπάθειας γίνεται πιο «ελαστική» με το δημοφιλές δίκτυο να αναφέρει πως θα δημοσιεύσει αρκετές λίστες σχετικά με τις προτιμήσεις των χρηστών του σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με το Netflix, η λίστα αφορά το μήνα Απρίλιο, στο μέλλον όμως θα δημοσιεύονται εβδομαδιαίες προτιμήσεις. Όπως παρατηρείτε παρακάτω στην πρώτη θέση της λίστας περιλαμβάνεται ένα ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων με τίτλο «Our Planet» και ακολουθεί η κωμωδία «The Perfect Date», «The Highwaymen» και «The Silence» ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το «Black Summer».

Όσο για τις σειρές, την πρώτη θέση κατέχει το Black Summer, με τα After Life και Riverdale να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση της αντίστοιχης λίστας.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο όρος «δημοφιλής» στην περίπτωση του Netflix σημαίνει ότι η πλειονότητα των συνδρομητών παρακολούθησαν τουλάχιστον το 70% μιας ταινίας ή ενός επεισοδίου. Ο ορισμός ο οποίος συνδυάζεται με έλλειψη αριθμών γεννά ερωτήματα ως προς τον πραγματικό αντίκτυπο της σειράς αφού οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν δει απλά τα πρώρα επεισόδια μιας σειράς χωρίς να την ολοκληρώσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των συνδρομητών της με τον ανταγωνισμό στις streaming υπηρεσίες περιεχομένου να διογκώνεται συνεχώς.

Ειδικότερα, στο τελευταίο τρίμηνο το Netflix κατέγραψε τη μεγαλύτερη προσθήκη νέων συνδρομητών, προσθέτοντας στη βάση των χρηστών της ακόμα 9,6 εκατομμύρια συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο (καθαρούς, χωρίς να περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εκείνες χρηστών που εκμεταλλεύονται τις 30 ημέρες δωρεάν πρόσβασης στην υπηρεσία). Επίδοση η οποία ξεπέρασε κατά 700.000 τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών. Από τους 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, οι 7,86 εκατομμύρια προέρχονται από τις διεθνείς αγορές, με τα υπόλοιπα 1,74 να αφορούν τις ΗΠΑ. Συνολικά πλέον η συνδρομητική βάση του Netflix αριθμεί 149 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider