Κρούει τον «κώδωνα» ο Τιμ Κουκ - Η online ιδιωτικότητα βρίσκεται σε κρίση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρούει τον «κώδωνα» ο Τιμ Κουκ - Η online ιδιωτικότητα βρίσκεται σε κρίση
Η ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή βρίσκεται σε κρίση, τονίζει ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Σε «κρίση» βρίσκεται η ατομική ιδιωτικότητα στον ψηφιακό κόσμο τους διαδικτύου σύμφωνα με τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος μέσα από την συνέντευξη του ABC News, διαβεβαίωσε πως η στάση της εταιρείας για την προστασία των προσωπικών στοιχείων των πελατών της δεν έχει αλλάξει.

Με φόντο τις τελευταίες κινήσεις εταιρειών όπως το Facebook και η Google, οι οποίες έχουν δεχτεί κριτική για τον τρόπο που χειρίζονται τα προσωπικά στοιχεία των σχρηστών τους.

«Η ιδιωτικότητα βρίσκεται σε κρίση» υπερθεμάτισε και τόνισε πως αντίθετα με εταιρείες όπως αυτές (Google και Facebook), η Apple δεν έχει στόχο τη διαφήμιση, και για αυτό το λόγο δεν επωφελείται από τη συλλογή δεδομένων.

«Οι χρήστες δεν είναι το προϊόν μας» είπε, «το προϊόν μας είναι τα κινητά και τα τάμπλετς. Εκτιμούμαι τα δεδομένα σας και θέλουμε να τα κρατήσουμε ασφαλή και ιδσιωτικά».

Ενώ τόνισε πως μια τεράστια ποσότητα προσωπικών πληροφοριών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εξηγεί πως όσοι «ψάχνουν» για προσωπικά δεδομένα έχουν πρόσβαση σε πάρα πολλές πληροφορίες. Πάρα πολλές».

Ο Τιμ Κουκ είναι γνωστός υποστηρικτής του κινήματος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει και μια ανοιχτή επιστολή στους Times, κάνοντας έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τις ρυθμίσεις και τους αυστηροποιήσει τους κανονισμούς των εταιρειών που επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider