Στην έκδοση ομολόγων 2 δισ. δολαρίων προχωρεί η Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην έκδοση ομολόγων 2 δισ. δολαρίων προχωρεί η Netflix
Προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέες παραγωγές της αλλά και να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της συνδρομητικής της βάσης.

Στην έκδοση μη εξασφαλισμένων χρεογράφων συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων, σε δολάριο και ευρώ, προχωρά και πάλι η Netflix προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέες παραγωγές της αλλά και να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της συνδρομητικής της βάσης.

Το επιτόκιο, οι ωριμάνσεις και οι προβλέψεις να έχουν μέχρι στιγμής προσδιοριστεί.

Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την προσφορά χρεογράφων ο κολοσσός του streaming σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή των ταινιών, την απόκτηση δικαιωμάτων περιεχομένου καθώς και άλλα εταιρικά της πλάνα. Η κίνηση αυτή της εταιρείας έρχεται εν μέσω έντονου ανταγωνισμού ο οποίος ενδέχεται να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της.

Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί το τελευταίο 12μηνο κατά 41%, με τα κέρδη του γενικού S&P 500 την ίδια περίοδο να κινούνται στο 16%. Ωστόσο οι επενδυτές μοιάζουν ανήσυχοι για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των προγραμματισμένων επενδύσεών του Netflix τα επόμενα χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Netflix είχε προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων ύψους 2 δισ. δολαρίων και τον Οκτώβριο, δύο εβδομάδες αφόρου είχε ανακοινώσει την αύξηση των συνδρομητών της. Ήδη από την τότε έκδοση το χρές της εταιρείας είχε σπάσει το φράγμα των 10 δισ. δολαρίων, με την κεφαλαιοποίησή της όμως να αυξάνεται χάρη στην διεύρυνση της συνδρομητικής της βάσης.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια για περιεχόμενο το τρέχον οικονομικό έτος. Η εταιρεία είχε ήδη δαπανήσει 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, όπερ σημαίνει ότι αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς οι δαπάνες για το 2018 μπορούν να φτάσουν και τα 9 δισ. δολάρια.

Όμως, ενώ η Netflix εξακολουθεί να έχει τεράστιο δυναμικό στις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, μερικοί χρηματιστές έχουν αρχίσει να εφιστούν την προσοχή στο συνολικό υψηλό κόστος που πληρώνει ως επιχείρηση για να κερδίσει περισσότερους χρήστες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider