Dell UltraSharp 27 USB-C: Μεγάλη και με στυλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dell UltraSharp 27 USB-C: Μεγάλη και με στυλ
Δοκιμάσαμε τη νέα, εντυπωσιακή οθόνη της Dell.

Μπορεί να ζούμε στην εποχή των laptops και των κινητών τηλεφώνων, αλλά μια μεγάλη, εντυπωσιακή και καλαίσθητη οθόνη πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα.

Έτσι, όταν έφτασε στα γραφεία του insider.gr για δοκιμή η Dell UltraSharp 27 USB-C τράβηξε τα βλέμματα όλων των συναδέλφων. Με διαγώνιο στις 27 ίντσες, είδαμε το site με μια άλλη ματιά, ενώ τα δεκάδες εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας χώρεσαν άνετα και αρμονικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ανοίγοντας το κουτί, βλέπουμε μπροστά μας μια οθόνη με εξαιρετικό στυλ, πάρα πολύ λεπτή αλλά και μικρή βάση, ιδανική για να χωράει σε στενά και μικρά γραφεία. Επίσης, το γεγονός ότι μπορούμε και να την περιστρέψουμε κάθετα, μας βοήθησε να δούμε (σχεδόν) όλο το site σε μια οθόνη και βέβαια ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του timeline μας στο Facebook!

DELL UltraSharp 27 USB-C

Συνεχίζοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που πολύ μας άρεσε είναι η συνδεσιμότητα USB-C. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με ένα καλώδιο μεταφέρονται άμεσα εικόνας και ήχος αλλά και ταυτόχρονα να φορτίσετε τη συσκευή με την οποία συνδέεται. Με άλλα λόγια, μπορείτε μέσω της οθόνης να φορτίσετε και το laptop σας ενώ χρησιμοποιείτε την οθόνη.

Το πιο βασικό όμως είναι ότι το καλώδιο είναι συμμετρικό, δηλαδή δεν έχει «πάνω» και «κάτω» πλευρά! Γιατί, ως γνωστόν, στα USB καλώδια ή sticks, πάντα μα πάντα τα βάζαμε από τη λάθος πλευρά.

DELL UltraSharp 27 USB-C

Ανοίγοντας την οθόνη, τα χρώματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο για εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά και για τους επαγγελματίες του χώρου, που μπορούν πραγματικά να ξεχωρίσουν τις 50 αποχρώσεις του γκρι. Και όπως αναφέρει η εταιρεία, η οθόνη καλύπτει το 99% του στάνταρ χρωματικού φάσματος sRGB που είναι το πιο διαδεδομένο για εφαρμογές γραφείου και επεξεργασίας φωτογραφίας και κάλυψη το 99% του στάνταρ Rec709, για επεξεργασία βίντεο. Τα χρώματα είναι προ-ρυθμισμένα από το εργοστάσιο.

Παραμένοντας στα τεχνικά, πρόκειται για μια IPS οθόνη 27 ιντσών, με ανάλυση QuadHD στα 2560 x 1440 pixels, η οποία είναι 1,77 φορές μεγαλύτερη από την τυπική full HD (1920 x 1080) και ιδανική για 27 ίντσες.

Τέλος, αυτό που δεν διαπιστώσαμε αλλά μας έκανε πολύ θετική εντύπωση είναι ότι η σε περίπτωση που βρεθεί ένα ελαττωματικό pixel στην περίοδο της περιορισμένης εγγύησης υλικού γίνεται δωρεάν αντικατάσταση, ενώ κατά τη διάρκεια της 3ετούς εγγύησης η Dell –αν κριθεί απαραίτητο- θα σταλεί μια οθόνη αντικατάστασης την επόμενη εργάσιμη ημέρα στον χώρο σας.

DELL UltraSharp 27 USB-C

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Μέγεθος: 27" (68,47 εκ. διαγώνιος)

Ανάλυση: 2560 x 1440 (16:9) / 60 Hz

Χρόνος απόκρισης: 8 ms για την ΚΑΝΟΝΙΚΗ λειτουργία / 5 ms για την ΤΑΧΕΙΑ λειτουργία

Ρυθμός ανανέωσης: 60Hz

Τύπος: IPS

Φωτεινότητα: 350 cd/m2

Συνδεσιμότητα: 1 θύρα DP 1.4 (HDCP 1.4) / 1 θύρα HDMI 1.4 (HDCP 1.4) / 1 θύρα USB Type-C (Λειτουργία εναλλαγής με θύρα DisplayPort 1.4, θύρα αποστολής USB 3.1, Απόδοση ισχύος PD έως και 65 Watt) / 1 θύρα DP (Έξοδος) με MST (HDCP 1.4) / 2 θύρες λήψης USB 3.0 / 2 θύρες USB 3.0 με δυνατότητα φόρτισης BC1.2 στα 2 A (μέγιστο) / 1 αναλογική έξοδος ήχου 2.0 (υποδοχή ήχου 3,5 χιλ.)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider