Revolut: Είμαστε έτοιμοι για το Brexit - Τι ισχύει για τους Έλληνες χρήστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Revolut: Είμαστε έτοιμοι για το Brexit - Τι ισχύει για τους Έλληνες χρήστες
Η βρετανική Fintech προχώρησε στη σύσταση ευρωπαϊκής οντότητας όπου θα μεταφερθούν οι λογαριασμοί των πολιτών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε περίπτωση εξόδου του ΗΒ χωρίς συμφωνία από την ΕΕ.

Για όλα τα σενάρια του Brexit έχει προετοιμαστεί η Revolut, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα που έχει παρουσία και στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη σύσταση ευρωπαϊκής οντότητας όπου θα μεταφερθούν οι λογαριασμοί των πολιτών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε περίπτωση εξόδου του ΗΒ χωρίς συμφωνία από την ΕΕ.

Ειδικά για την Ελλάδα, η Fintech αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα: «Με το βλέμμα μας στραμμένο στην Ευρώπη, κάνουμε επενδύσεις στην ελληνική αγορά και επενδύουμε την παρουσία μας στην Αθήνα ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας».

«Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς μια αγορά ζωτικής σημασίας, καθώς θεωρείται ρυθμιστής τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει και εξηγεί ότι σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά 400% μέσα σε έναν μόλις χρόνο, αγγίζοντας τους 230.000 χρήστες.

Σε ό,τι αφορά την πολύπονη διαδικασία του Brexit, και τις πιθανές επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ –με ή χωρίς συμφωνία- η Revolut εμφανίζεται καθησυχαστική και διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει στους πελάτες της.

Όσον αφορά στα διαφορετικά σενάρια του Brexit, η Fintech αναφέρει:

  • Εάν υπάρξει συμφωνία: Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήξουν σε συμφωνία ή εάν υπάρχει μια περίοδος προσωρινής ανακούφισης, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει από την πλευρά της εταρείας. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε τα εξουσιοδοτημένα δικαιώματα μας (μέσω Revolut Ltd) σε όλη την Ευρώπη και δεν απαιτείται δράση από την πλευρά σας», αναφέρει.
  • Εάν δεν υπάρξει συμφωνία: Τον περασμένο χρόνο, η Revolut σύστησε μια νέα ευρωπαϊκή οντότητα, τη Revolut Payments UAB, προκειμένου να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο. «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι η νέα οντότητα βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική φάση και καθώς όλοι μας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Το κύριο μέλημά μας είναι η αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας μας», τονίζει. Σε αυτή την νέα ευρωπαϊκή οντότητα θα προσχωρήσουν μόνο χρήστες που διαμένουν στον EOX και μόνο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία, διευκρινίζει.

Καμία διαφορά στον λογαριασμό

Τίποτα δεν θα αλλάξει για τους χρήστες στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με την ψηφιακή τράπεζα. Τα στοιχεία του λογαριασμού θα παραμείνουν τα ίδια και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους με τον ίδιο τρόπο.

Τα χρήματα είναι ασφαλή

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι οικονομικές και άλλες κανονιστικές σας προστασίες παραμένουν αναλλοίωτες. «Όπως μπορεί να γνωρίζετε, βάσει νόμου, διατηρούμε όλα τα χρήματα των πελατών μας σε εγγυημένους λογαριασμούς και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επηρεάσει την διασφάλιση των χρημάτων των πελατών μας», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η ευρωπαϊκή μας οντότητα έχει ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμών που θα φυλάσσονται τα χρήματα των πελατών μας με ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρουμε πελάτες.

Μπορεί να χρειαστεί νέος έλεγχος στοιχείων ταυτοποίησης

Η νέα ευρωπαϊκή οντότητα υπόκειται σε τοπικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν την άδεια οδήγησης ως ενιαία έγκυρη μορφή αναγνώρισης, συνεπώς όσοι πελάτες άνοιξαν και επικύρωσαν τον λογαριασμό τους με άδεια οδήγησης θα χρειαστεί η επαλήθευση της διαδικασίας επικύρωσης χρησιμοποιώντας διαβατήριο ή εθνική ταυτότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider