Την δεύτερη γενιά ακουστικών AirPods παρουσίασε σήμερα η Apple. Τα νέα Airpods φορούν το νέο τσιπ της εταιρείας H1 το οποίο δίνει την δυνατότητα hands free χειρισμού του Siri αλλά και μια επιπλέον ώρα ομιλίας. Επιπλέον τα νέα ακουστικά φαίνεται να έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά και καλύτερο συγχρονισμό.

Τα νέα ακουστικά της εταιρείας είναι άμεσα διαθέσιμα για online παραγγελίες μέσω του apple.com ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων την επόμενη εβδομάδα. 

Να σημειωθεί ότι η Apple διέκοψε την κυκλοφορία των αρχικών AirPods. Τα AirPods δεύτερης γενιάς συνδυάζονται είτε με ενσύρματη θήκη φόρτισης για 159 δολάρια είτε με ασύρματη θήκη φόρτισης για 199 δολάρια. Η ασύρματη θήκη πωλείται επίσης ξεχωριστά για 79 δολάρια και είναι συμβατή και με την πρώτη έκδοση των ακουστικών. 

Πέρα από την κυκλοφορία βέβαια των ακουστικών οι κινήσεις της εταιρείας οδηγούν και σε διάφορα άλλα συμπεράσματα.

Τα νέα AirPods απαιτούν το iOS 12.2, το watchOS 5.2 ή το macOS 10.14.4 ή και μεταγενέστερες εκδόσεις, οι οποίες όλες βρίσκονται σε δοκιμαστική έκδοση. Αν λοιπόν τα νέα ακουστικά φτάσουν στους πελάτες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αυτό σημαίνει ότι στο event της 25ης Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν κανονικά και οι προαναφερθείσες ενημερώσεις λογισμικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αφαίρεσε σήμερα από την σελίδα των AirPods μια εικόνα του ασύρματου φορτιστή AirPower. Ωστόσο, πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ασύρματος πολυφορτιστής θα έρθει γρήγορα στην αγορά. Αν αναλογιστούμε ότι η Apple ανακοίνωσε νέα iPads τη Δευτέρα, νέα iMacs την Τρίτη και νέα AirPods την Τετάρτη, δεν είναι απίθανο να δούμε τις ανακοινώσεις για τον AirPower την Πέμπτη ή την Παρασκευή, αυτό βέβαια δεν είναι κάτι παραπάνω από εικασίες. 

Σύμφωνα με τον Mark Gurman, τα συγκεκριμένα AirPods είχαν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν πέρυσι, ενώ για φέτος ετοίμαζε ένα νέο ζευγάρι με ακύρωση θορύβου και καλύτερη αντοχή στο νερό. Λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι το πιο σύγχρονο μοντέλο να μας συστηθεί του χρόνου. 

Αυτό που μένει να δούμε τώρα, είναι πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iPod Touch το οποίο υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μαζί με τα νέα ακουστικά.