Πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ επέβαλε στη Google η Κομισιόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ επέβαλε στη Google η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει τη Google ότι εμποδίζει τους ανταγωνιστές της να κινηθούν – και να καινοτομήσουν – ελεύθερα στη διαδικτυακή αγορά.

Πρόστιμο – μαμούθ, της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ, επέβαλε στη Google η Κομισιόν, όπως είχε ήδη γράψει το insider.gr.

Ειδικότερα, την Τετάρτη η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ανακοίνωσε πως η Google υποχρεούται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ (1,69 δισ. δολαρίων), καθώς κατηγορείται για παρεμπόδιση του ανταγωνισμού στον τομέα της online διαφήμισης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νέα έρευνα κατά του τεχνολογικού κολοσσού, με την κατηγορία ότι εμποδίζει τους ανταγωνιστές να χρησιμοποιούν το AdSense, δηλαδή το εργαλείο με το οποίο η μηχανή αναζήτησης εμφανίζεται σε ιστοτόπους τρίτων, όπως για παράδειγμα σε ειδησεογραφικά sites.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη, η Επίτροπος κατήγγειλε τη Google ότι εμποδίζει τους ανταγωνιστές της να κινηθούν – και να καινοτομήσουν – ελεύθερα στη διαδικτυακή αγορά.

«Η Google έχει εδραιώσει την κυριαρχία της στη διαδικτυακή αγορά και επιβάλλει αθέμιτους περιορισμούς στους ανταγωνιστές της. Αυτό αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανόνες και άρα είναι παράνομο», κατήγγειλε η Επίτροπος.

Το πρόστιμο έχει επιβληθεί στην Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider