Δημιουργήστε apps που κάνουν τις συναλλαγές... ψηφιακές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημιουργήστε apps που κάνουν τις συναλλαγές... ψηφιακές

Προγραμματιστές, στελέχη μάρκετινγκ και νέοι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή οικονομικών συναλλαγών (Fintech), να κερδίσουν χρηματικά βραβεία και να κλείσουν συμβόλαια με επιχειρήσεις, τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Η Crowdpolicy σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν διήμερο καινοτομίας στις 23 και 24 Απριλίου 2016, με την υποστήριξη της Εθνικής Tράπεζας, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους «εφευρέτες» να ξεχωρίσουν αναπτύσσοντας πρωτοποριακά χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon θα διεξαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τεχνόπολης (Κεραμεικός) και θα διαρκέσει 36 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες προκειμένου να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε επίπεδο Minimum Viable Product MVP, καθώς και επιχειρησιακές λύσεις στον τομέα του Fintech.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, φοιτητές, μαθητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων ανά ρόλο είναι περιορισμένος.

Οι στόχοι της διοργάνωσης είναι να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα στους παρακάτω τομείς:

  • Μη χρηματικές τραπεζικές συναλλαγές (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
  • Καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
  • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
  • Έξυπνη τραπεζική (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα της Εθνικής Τράπεζας, παρέχονται και δύο υποτροφίες:

  • Τo IST College θα χορηγήσει στην πρώτη ομάδα μία υποτροφία πλήρους φοίτησης σε ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει σε συνεργασία με το London South Bank University και το Catholic University of Lyon για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
  • Υποτροφία από το BlueGrowth σε όποια ομάδα αναπτύξει εφαρμογή σχετική με τη θαλάσσια οικονομία (Blue Economy) και διακριθεί σε υπηρεσίες αξίας έως 5.000 ευρώ.

Επίσης, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της τράπεζας. Επίσης, προσφέρει τρία χρηματικά βραβεία ως εξής:

  • 1ο βραβείο: 1.500 ευρώ
  • 2ο βραβείο: 1.000 ευρώ
  • 3ο βραβείο: 500 ευρώ

Για την εγγραφή σας στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία http://crowdhackathon.com/fintech/. Προθεσμία εγγραφών: μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή έως τις 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00. Οι προδιαγραφές του διαγωνισμού και η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί έως τις 18 Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider