Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Από τη Βαρκελώνη η Xiaomi επιβεβαιώνει πως η επόμενη μάχη των κατασκευαστών θα δοθεί με ταχύτητες 5ης γενιάς. 

«Το 5G θα γίνει πραγματικότητα φέτος» ήταν τα πρώτα λόγια του Business Development Director της Xiaomi, συστήνοντας για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό τη νέα 5G συσκευή της κινεζικής εταιρείας, Mi Mix 3 κι επιβεβαιώνοντας ότι η επόμενη μάχη των κατασκευαστών θα δοθεί με ταχύτητες 5ης γενιάς.

Παράλληλα η εταιρεία κατά το πρώτο πανευρωπαϊκό λανσάρισμα της το οποίο έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2019 παρουσίασε και το Mi 9, ένα νέο έξυπνο τηλέφωνο που και αυτή τη φορά εξέπληξε το κοινό με την σχέση ποιότητας - τιμής.

Το Mi Mix 3 – 5G

Το Mi Mix 3 της Xiaomi θα έρθει στην αγορά μέσα στο 2019 και θα μπορεί να κατεβάζει 26 τραγούδια MP3 μέσα σε ένα μόλις λεπτό. Θα έχει magnetic slide camera, θα είναι full screen και θα φορά τον Snapdragon 855 επεξεργαστή της Qualcomm. Η κεραμική του πίσω όψη θα βγαίνει σε δύο χρώματα, μαύρο και sapphire blue και η τιμή που θα έχει τον Μάιο όταν και θα τοποθετηθεί στα ευρωπαϊκά ράφια θα είναι μόνο… 599 ευρώ.

Πέρα από το 5G smartphone, η Xiaomi παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό, τέσσερις ημέρες μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα και το Mi 9, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία – που αποτελεί και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κλάδο της τεχνολογίας παγκοσμίως – ποντάρει «τα ρέστα της» στην αγορά της Ευρώπης για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τα μερίδιά της.

Να σημειωθεί ότι μόνο την προηγούμενη χρονιά η Xiaomi κινήθηκε με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 32,2 ενώ της περσινή χρονιά αναδείκτηκε η 4η μάρκα κινητών στον κόσμο.

Το Mi 9

Το νέο Mi 9 έχει οθόνη 6,39 ίντσες, Super AMOLED με Gorilla Glass 6, και η αναλογία οθόνης συσκευής είναι 19:9. Η οθόνη έχει πάνω δεξιά μικρή οπή, κι όχι εγκοπή στο κέντρο της, όπου και φιλοξενείται η selfie κάμερα των 20MP με διάφραγμα f/2.2. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει τριπλό σύστημα φακών, με την κύρια κάμερα να έχει ανάλυση 48MP, τον τηλεφακό να έχει ανάλυση 12MP, ενώ τον τρίτο υπερευγώνιο φακό να χρησιμοποιείται για ευρείς λήψεις ακόμα κι από απόσταση 4 εκατοστών.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς οι οποίοι ιριδίζουν ανάλογα με το πως κρατά κανείς το τηλέφωνο.

Κατά τα λοιπά το κινητό φορά επεξεργαστή Snapdragon 855, κι έχει μνήμη 6GB μνήμη ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος είναι στα 64GB ή 128GB. Ωστόσο θα κυκλοφορήσει και δεύτερη έκδοση με μνήμη RAM στα 8 GB και αποθηκευτικό χώρο στα 256GB.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται κάτω από την οθόνη και η ανταπόκρισή του είναι αρκετά γρήγορη. Εξίσου γρήγορη είναι και η φόρτισή του. Με μπαταρία χωρητικότητας 3400mAh, το Mi 9 υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση Quick Charge καθώς και γρήγορη ασύρματη φόρτιση των 20W, η οποία γεμίζει την μπαταρία σε 90 λεπτά.

Η ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του κινητού στην Ελλάδα δεν έγινε γνωστή αλλά η τιμή του σύμφωνα με την Info-Quest , τον ελληνικό διανομέα της Xiaomi θα είναι εξίσου εντυπωσιακή με της υπόλοιπης Ευρώπης, η οποία κατά την παρουσίαση ορίστηκε στα 449 ευρώ για την έκδοση με τα 6GB RAM και στα 499 ευρώ για την έκδοση με το διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Πέρα από τα smartphone, η Xiaomi απέδειξε ότι επενδύει ακόμα περισσότερο σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Στα 2.000 προϊόντα τους ευρύτερου οικοσυστήματος που μας έχει συστήσει τα επτα χρόνια της παρουσίας της προσέθεσε και δύο έξυπνες λάμπες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό. Αυτό ακριβώς το οικοσύστημα είναι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που της προσφέρει ταχεία ανάπτυξη και που στο μέλλον την ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την IDC είναι νούμερο ένα εταιρεία σε πωλήσεις wearables, μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 560.000 τεμάχια mi scooters, ενώ είναι και νούμερο ένα smart TV brand στην αγορά της Κίνας.

Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)
Smartphone 5G στα... 599 ευρώ παρουσίασε η Xiaomi (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider