Διαρροή του Galaxy S10 αποκαλύπτει ένα σημαντικό μειονέκτημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαρροή του Galaxy S10 αποκαλύπτει ένα σημαντικό μειονέκτημα
Μη συμβατός με τα συνηθισμένα προστατευτικά οθόνης είναι ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων του νέου κινητού.

Δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S10, με αφορμή και τα δεκαετή γεν10ετή επέτειο της σειράς γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα νέα κινητά. Αυτό ωστόσο που κυκλοφόρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι ότι η αναβάθμιση της σειράς φτάνει στον καταναλωτή με ένα σημαντικό μειονέκτημα…

Σύμφωνα με ένα βίντεο που διέρρευσε το MobileFun, ο πρώτος παγκοσμίως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων Ultrasonic in-display δεν λειτουργεί με το προστατευτικό οθόνης. Οι μόνες επιτυχημένες λύσεις είτε είναι άσχημες είτε αρκετά ακριβές.

Σύμφωνα με το βίντεο του MobileFun, η μόνη λύση για να λειτουργεί ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων με προστατευτικό οθόνης είναι να υπάρχει μια… τρύπα στο προστατευτικό γύρω από την περιοχή του νέου αισθητήρα. Πέρα από αποτρεπτικό αισθητικό λόγο μια τέτοια λύση είναι κι άκρως επικίνδυνη αφού σε ενδεχόμενη πτώση η προστασία της οθόνης θα ήταν αναποτελεσματική.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη επιλογή η οποία είναι μεν καλαίσθητη αλλά είναι κι ακριβή. Η λύση έρχεται μέσω του premium κατασκευαστή προστατευτικών οθόνης Whitestone, ο οποίος ανέφερε στο 9to5Google ότι θα έχει προστατευτικό συμβατό με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Ultrasonic του Galaxy S10 το οποίο όμως θα κοστίζει 60 ευρώ.

Ο λόγος για το υψηλό κόστος είναι ότι απαιτειται μια εντελώς διαφορετική κι αρκετά πιο περίπλοκη μέθοδος τοποθέτησης του προστατευτικού στην οθόνη, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αέρα επί του προστατευτικού και της οθόνης του νέου κινητού.

Για το λόγο αυτό η παραδοσιακή μέθοδος εγκαταλείπεται και χρησιμοποιείται πλέον μια υγρή κόλλα και μια χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider