Στην Ελλάδα επεκτείνεται η αμερικανική Stripe

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ελλάδα επεκτείνεται η αμερικανική Stripe
Μια από τις κορυφαίες εταιρείες λύσεων για online πληρωμές.

Την είσοδό της σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, προετοιμάζει η εταιρεία online πληρωμών Stripe, σύμφωνα με συνέντευξη των δύο ιδρυτών της στο Bloomberg.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και των ψηφιακών συναλλαγών επί ελληνικού εδάφους συγκαταλέγονται στους λόγους που οδήγησαν στην Ελλάδα την Stripe, μιας αμερικανικής εταιρείας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως στις λύσεις για την πραγματοποίηση online πληρωμών. Ένας πρόσθετος σύμφωνα με τους ιδρυτές της είναι η μεγάλη γραφειοκρατία που συναντά κανείς για την εγκατάσταση συστημάτων online πληρωμών.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι κ. Πάτρικ και Τζον Κόλισον, η επέκταση της Stripe στην Ευρώπη περιλαμβάνει πέντε νέες αγορές, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, οι οποίες αν και μικρότερες οικονομίες διαθέτουν πλούσιο ταλέντο προγραμματιστών καθώς και δραστήριες αγορές τεχνολογίας. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Stripe, όπως επεσήμανε ο κ. Κόλισον στη συγκεκριμένη συνέντευξη, θα προσεγγίσει τις συγκεκριμένες χώρες με βάση τις προοπτικές ανάπτυξης τους και όχι με βάση το υπάρχον μέγεθος της αγοράς.

Πέρα από την Ευρώπη η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους, ειδικότερα τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Μαλαισία και το Μεξικό. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 32 χώρες.

Ποια είναι η Stripe

Ιδρυθείσα το 2010 η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να εξελιχθεί ραγδαία στη λειτουργία συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών που δίνουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένους επαγγελματίες να δέχονται online πληρωμές. Η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει η εταιρεία φτάνει τα 800 εκατ. δολάρια ενώ η αποτίμησή της εκτιμάται ότι αγγίζει τα 22,5 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι η Stripe απευθύνεται σε μικρομεσαίες αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις με την λίστα των πελατών της να περιλαμβάνει εταιρείες όπως Amazon, Spotify και άλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider