Η ευρωπαϊκή εκδοχή της Alexa, λέγεται MAIC και είναι ελληνική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ευρωπαϊκή εκδοχή της Alexa, λέγεται MAIC και είναι ελληνική
Την πρώτη Ευρωπαϊκή  Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης, ΜΑΙC φέρνει η MLS

Την πρώτη Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής, ονόματι MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), λανσάρει κι επισήμως από σήμερα η MLS.

Μετά την Alexa της Amazon, το Google Assistant την Siri της Apple, την Cortana και την Bixby η νέα πλατφόρμα της MLS αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 29ετη ιστορία της.

Μετά από μια περίοδο prelaunch που διήρκεσε 4 μήνες η πλατφόρμα λανσάρεται επισήμως σήμερα σε ελληνική και κυπριακή αγορά ενώ μέσα στο έτος θα κάνει την εμφάνισή της και σε 7 ακόμα Ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές, συγκεκριμένα στην Βουλγαρία, την Σερβία και την Κροατία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Πολωνία και την γειτονική Ιταλία. Σε δεύτερο στάδιο, όπως ανακοινώθηκε σε εκπροσώπους του τύπου κατά την παρουσίαση της MAIC, ο ψηφιακός αυτός βοηθός θα κυκλοφορήσει και στις αγορές της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

Κατά την περίοδο του prelaunch, η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών, 3000 χρήστες, τόσο MLS testers όσο και early adopters - περίπου 2.000- οι οποίοι αγόρασαν τη συσκευή στην Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιούν ήδη στην πλατφόρμα της MAIC™.

Τι είναι η MAIC

Όπως και οι λοιπές πλατφόρμες του εξωτερικού οι οποίες δεν είναι και τόσο δημοφιλείς στη χώρα μας μιας και δεν υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα η MAIC™(www.maic.gr) παίζει μουσική (ελληνική ή ξένη, όλων των ειδών, ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη), βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο από το Youtube, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος κοντά σας ή σας βρίσκει ένα καλό εστιατόριο.

Αν αποφασίσεις να μείνεις σπίτι μπορεί να σας δείξει συνταγές για ένα σπιτικό δείπνο αλλά και προσπαθήσει να σας φτιάξει την διάθεση με ένα ανέκδοτο ή ακόμα και να σας πει ένα παραμύθι για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome συνδέεται με όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Έτσι μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο, να τις ανάψει και να τις σβήσει, να ρυθμίσει τη φωτεινότητα και το χρώμα τους, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και κατ’επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα, όπως για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix™, ενώ υποστηρίζεται και το Spotify™. Τέλος προστίθεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Κι αυτά είναι τα αρχικά που μπορεί να κάνει για εσάς. Ως μια δυναμική πλατφόρμα μέσω αυτόματων αναβαθμίσεων και όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα. Με τον καιρό γνωρίζει καλύτερα το χρήστη, μαθαίνει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές προσφέροντας προσωποποιημένες λύσεις και επιλογές.

Η νέα πλατφόρμα της MLS απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλες ηλικίες, καθώς η χρήση της είναι πολύ απλή πρωτίστως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου από τεχνολογία. Η εμπειρία της επικοινωνίας με τη νέα ΜΑΙC™ είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν κανονικό συνομιλητή, αφού μπορεί και συμμετέχει σε εμπλουτισμένο διάλογο και από απόσταση.

Η διαφορά της με τις λοιπές πλατφόρμες τέτοιου τύπου είναι κι ότι η νέα MAIC™ «έχει συναισθήματα», χιούμορ, χαμογελάει, χαίρεται, θυμώνει, ντρέπεται, κλείνει το μάτι, σε μία προσομοίωση «ανθρώπινων αντιδράσεων».

Η MAIC™ χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως φωνητικές τεχνολογίες με αναγνώριση υπαγόρευσης σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη διαφορετικών Ευρωπαϊκών γλωσσών (λατινογενών και μη) και προσωπικοτήτων (γυναίκα, άνδρας, ειδική προσωπικότητα για παιδιά), αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή, πρωτότυπη, και ταυτόχρονα καινοτόμο, έξυπνη όσο και φιλική στο χρήστη ψηφιακή βοηθό. Στην Αμερική σήμερα, 100 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν στα σπίτια τους τέτοιες έξυπνες συσκευές οι οποίες έχουν, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, αλλάξει τη ζωή τους καταλυτικά, από το λανσάρισμα της Alexa™ της Amazon™, το 2015.

Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας. Η MAIC™ λειτουργεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi και διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider