Στις 20 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια 4 νέων κινητών της Samsung

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 20 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια 4 νέων κινητών της Samsung
Τρία νέα smartphone αλλά και το foldable phone θα μας δείξει η εταιρεία τον επόμενο μήνα

Το νέο της event στις 20 Φεβρουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Samsung, στο οποίο θα δούμε και τα τρία μοντέλα της σειράς Galaxy S10 και πιθανότατα και το πολυαναμενόμενο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρείας, γνωστό κι ως foldable phone.

Οι φήμες για τα χαρακτηριστικά των νέων τηλεφώνων είναι ήδη πολλές κι αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία στο τεχνολογικό σόου του Λας Βέγκας, CES 2019, παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο έξυπνου κινητού τηλεφώνου 5G, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει αν τα νέα μοντέλα θα υποστηρίζουν την σύνδεση σε ταχύτητες πέμπτης γενιάς ή θα δούμε μια άλλη συσκευή στο πρώτο εξάμηνο του 2019 με τέτοια δυνατότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα νέα μοντέλα θα φορούν επεξεργαστές Snapdragon θα είναι εφοδιασμένα με έναν υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, Face ID και μια οθόνη Infinity-O. Πέρα από αυτά βέβαια η εταιρεία αναμένεται να μας συστήσει τον δεύτερο μήνα του έτους και το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της, το οποίο όλοι περιμένουν με αγωνία.

Οι τρεις εκδοχές του Galaxy S10

Το Galaxy S10 θα έχει κωδικό όνομα Beyond 1 και σύμφωνα με τις διαρροές το μοντέλο θα έχει το ίδιο μέγεθος με το σημερινό Galaxy S9 αλλά ακόμα πιο στενά περιθώρια. Η οθόνη του θα είναι 6,1 ιντσών και σύμφωνα με το Ice leaker Ice, θα φορά τρεις κάμερες.

Το Galaxy S10 Plus θα έχει κωδική ονομασία Beyond X ή Beyond 2 και θα είναι επί της ουσίας ο διάδοχος του Galaxy S9 Plus. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερη οθόνη 6,4 ιντσών ενώ θα έχει και 6 κάμερες: τέσσερις στην πίσω όψη και δύο εμπρόσθιες. Μεγαλύτερη αναμένεται και η μπαταρία του 4.000mAh ενώ το πάχος του θα φτάνει τα 7,8mm.

Τέλος το Galaxy S10 Lite, με κωδική ονομασία Beyond 0 θα είναι το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς – κάτι σαν το iPhone XR. Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει με μικρότερη οθόνη 5.8 ιντσών και λιγότερο βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο hardware. Από άποψη εμφάνισης κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν θα έχει κυρτές γωνίες ούτε και καμία εντυπωσιακή τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένη στην οθόνη όπως δεν θα έχει και υποδοχή ακουστικών.

Πέρα από τα προαναφερθέντα μοντέλα το πιθανότερο είναι να δούμε από κοντά επιτέλους στις 20 Φεβρουαρίου και το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung που απασχολεί το κοινό ήδη από τα μισά του προηγούμενου χρόνου. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Κονκόρντ, στο Παρίσι (Place de la Concorde) για το event της 20ης Φεβρουαρίου με σλόγκαν «τo μέλλον ξεδιπλώνεται»... Το foldable μοντέλο το οποίο ίσως φέρει την ονομασία Galaxy F, θα διαθέτει την εύκαμπτη OLED οθόνη της Samsung, Infinity Flex Display και λογισμικό που θα βασίζεται στο τελευταίας γενιάς Android και στο One UI της Samsung.

Τα μοντέλα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κορεατική εταιρεία θα μας παρουσιάσει κι ένα ακόμα μοντέλο με σύνδεση 5G ο οποίο θα είναι σούπερ ισχυρό… Να σημειωθεί ότι ήδη από την αρχή του χρόνου στην διεθνή έκθεση του Λας Βέγκας υπήρχε ένα πρότυπο 5G smartphone στο περίπτερό της. To μοντέλο είναι γνωστό ως Galaxy S10 X. Πέρα από την συνδεσιμότητα 5G, το μοντέλο θα περιλαμβάνει 6 κάμερες, (τέσσερις κύριες κάμερες στο πίσω μέρος και δύο εμπρόσθιες), 6,7 super Amoled οθόνη, 5.000mAh μπαταρία, 10 GB ΡΑΜ και έως …. 1 TB αποθηκευτικού χώρου.
Αυτό το τηλέφωνο βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα το δούμε στις 20 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο δεν αναμένεται να αργήσει αν θυμιθούμε ότι ο HS Kim, ο επικεφαλής του Comsumers Electronic Division της εταιρείας τόνισε κατά την CES 2019 πως η Samsung υπήρξε η πρώτη κατασκευάστρια smartphones που πήρε άδεια για εμπορική χρήση του 5G εξοπλισμού, οπότε και η τεχνολογία θα φτάσει στους καταναλωτές το πρώτο μισό του 2019.

Αν τα παραπάνω δεν επιβεβαιωθούν ή τα μοντέλα της εταιρείας δεν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν το κοινό, τότε η κορεατική εταιρεία θα αντιμετωπίσει προβλήματα, δεδομένης της χλιαρής ανταπόκρισης που συνοδεύτηκε με πεσμένες πωλήσεις της προηγούμενης σειράς Galaxy S9 και S9 Plus αλλά και δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού από την κινεζική Huawei, η οποία ανεβαίνει με βήμα ταχύ επιδιώκοντας την κορυφή των πωλήσεων σε smartphones. Να σημειωθεί ότι στο τέλος Δεκεμβρίου η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 200 εκατ τηλέφωνο το 2018.

Στις 20 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια 4 νέων κινητών της Samsung
Στις 20 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια 4 νέων κινητών της Samsung
Στις 20 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια 4 νέων κινητών της Samsung

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider