Χρηματοδότηση 300 εκατ. δολάρια στην N26

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδότηση 300 εκατ. δολάρια στην N26
Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση σε νέες αγορές.

Χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. δολαρίων σήκωσε η γερμανική startup στο κλάδο του fintech, N26. Με την νέα υψηλή χρηματοδότηση η νεοφυής επιχείρησης εξασφάλισε μια θέση στο χάρτη των ευρωπαϊκών μονόκερων ή αλλιώς των startup της Ευρώπης που η αξία τους εκτιμάται πάνω από 1 δισ. δολάρια, αφού η αποτίμησή της φτάνει πια τα 2,7 δισ. δολάρια.

Η τελευταία χρηματοδότηση της N26 προήλθε από την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Insight Venture Partners των ΗΠΑ με πρόσθετη υποστήριξη από την GIC της Σιγκαπούρης. Στους παλαιότερους επενδυτές της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent, η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz και ο συνιδρυτής του επενδυτικού βραχίονα Valar Ventures του Peter Thiel.

Να υπενθυμίσουμε ότι η N26, είναι μια fintech εταιρεία που επιτρέπει στους πελάτες της να ανοίξουν έναν λογαριασμό όψεως αλλά και να αποκτήσουν μία κάρτα (πιστωτική/ανάληψεων) MasterCard, μέσω διαδικτύου και με απλά βήματα. Πρόκειται για μια τράπεζα άμεσου χαρακτήρα, με έδρα την Γερμανία που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο mobile banking. Στην περίπτωση του λογαριασμού όψεως πρόκειται για έναν ανονικό γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό με IBAN και προστασία από το γερμανικό δημόσιο μέχρι και το ποσό των 100.000 ευρώ. Όσο για την κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά ανά τον κόσμο όπως και οποιαδήποτε αλλη MasterCard.

Μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμη σε 24 ευρωπαϊκές χώρες - πρόσφατα προσέθεσε και την Βρετανία στη λίστα της.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, μετά και την νεά χρηματοδότηση, προσβλέπει σε περαιτέρω διεύρυνση του διεθνούς αποτυπώματός της, μέσω επέκτασης που δρομολογεί στις ΗΠΑ στις αρχές του έτους. «Η Insight Venture Partners είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Βαλεντίν Σταλφ σε τηλεφωνική συνέντευξη του στο CNBC. «Νομίζω ότι αποτελεί μεγάλη προσθήκη στους επενδυτές μας και το λανσάρισμα στις ΗΠΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 το επιβεβαιώνει».

Η βερολινέζικη fintech ανθεί και μάλιστα χωρίς να έχεις κανένα φυσικό κατάστημα όπως πολλές αντίστοιχες εταιρείες ανά την Ευρώπη (Revolut, Monzo, Starling και Atom).

Σήμερα έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες που έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες της του οποίους ελπίζει να κάνει 10 εκατομμύρια παγκοσμίως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλός της η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την διεθνή επέκταση της εταιρείας. «Επόμενος στόχος είναι η μετατροπή της N26 από ευρωπαϊκή εταιρεία σε παγκόσμια εταιρεία», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Θα θέλαμε η επιχείρηση να αναπτυχθεί σε τέσσερις έως έξι αγορές εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης». Ερωτηθείς μάλιστα, δεν απέκλεισε η N26 να επεκταθεί πέρα από Η.Π.Α. και Ευρώπη σε Λατινική Αμερική ή και στην Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider