Στην επιβεβαίωση πως θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2019 την περιβόητη τηλεόραση που τυλίγεται, προχώρησε η LG Electronics κατά την διάρκεια του μεγάλου τεχνολογικού σόου CES 2019 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας.

Η SIGNATURE OLED TV R, όπως θα ονομάζεται η νέα τηλεόραση, ανοιχτή δείχνει να μοιάει με άλλα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο με το πάτημα ενός κουμπιού και χάρη στην εύκαμπτη τεχνολογία πάνελ OLED της LG, μπορεί να τυλίγεται σε «ρολό» και να αποθηκεύεται στην… βάση της, η οποία χρησιμοποιείται κι ως σύστημα ηχείων 100W συμβατό με Dolby Atmos.   

Κατά κύριο λόγο απευθύνεται στους λάτρεις της τεχνολογίας αλλά και σε όλους εκείνους που αναζητούν την καινοτομία και στην αισθητική του χώρου

Η SIGNATURE OLED TV R έχει εύκαμπτη οθόνη65 ιντσών και η βάση στην οποία αποθηκεύεται αφού τυλιχτεί είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου. 

Ο μηχανισμός «τυλίγματος και ξετυλίγματος» είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικός αφού αντέχει σύμφωνα με τις δοκιμές να επαναλάβει την διαδικασία τουλάχιστον 50 χιλιάδες φορές.

Η LG SIGNATURE OLED TV R προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές προβολής - Full View, Line View και Zero View.

Στην περίπτωση του Full View η χρήστες παρακολουθούν το περιεχόμενο και στις 65 ίντσες της τηλεόρασης. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να δώσουν εντολές με το Amazon Alexa ενώ μπορούν και να αναπαράγουν εύκολα βίντεο μέσω iTunes και άλλες εφαρμογές βίντεο, μουσικής, φωτογραφιών από τις συσκευές Apple. Η νεα τηλεόραση υποστηρίζει και το Apple HomeKit, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση LG χρησιμοποιώντας το Home app ή ζητώντας το από τη Siri.

Στην περίπτωση της Line View η LG SIGNATURE OLED TV R ξεδιπλώνεται εν μέρει, επιτρέποντας τη διαχείριση συγκεκριμένων εργασιών που δεν απαιτούν την πλήρη οθόνη. Στην Line View, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν λειτουργίες όπως το ρολόι, τη μουσική και την αρχική σελίδα Dash. Στη λειτουργία Invoke Clock ο χρήστης μπορεί να ελέγξει άμεσα την ώρα και τον καιρό, στη λειτουργία Frame μπορεί να βλέπει φωτογραφίες από το smartphone του. Στη λειτουργία Mood μπορεί να δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Τέλος, στη ρύθμιση Zero View, η 65 ιντσών LG SIGNATURE OLED TV είναι εκτός οπτικού πεδίου, τοποθετημένη μέσα στη βάση. Στη λειτουργία Zero View οι χρήστες μπορούν να ακούν μουσική και άλλο ηχητικό περιεχόμενο με 4,2 κανάλια των 100W από το ηχοσύστημα Dolby Atmos.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φήμες για την τηλεόραση που τυλίγει κυκλοφορούν εδώ και καιρό και η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία με δυνατότητα τυλιγματος νωρίτερα φέτος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χρονιά εμπορικής διάθεσής της θα είναι το 2019. Η LG φαίνεται να ποντάρει στις «τυλιγόμενες» αλλά και στις OLED τηλεοράσεις για να αναζωογονήσει την επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η οποία κλωνίζεται από την γενικότερη πτώση των τιμών στα είδη του κλάδου κι από την ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των κινέζων κατασκευαστών.