Η Google εναντιώνεται στους Ταλιμπάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google εναντιώνεται στους Ταλιμπάν

Την εφαρμογή Alemarah, για Android smartphones, η οποία είχε κατασκευαστεί από developers των Ταλιμπάν με στόχο την διαδικτυακή προπαγάνδα αποφάσισε να κατεβάσει η Google από το PlayStore επειδή αυξάνει την προβολή της εξτρεμιστικής ομάδας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρείας την Κυριακή.

Ήδη από το λανσάρισμά της, την 1η Απριλίου η εφαρμογή είχε κινήσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, συγκεκριμένα του SITE Intel Group, το οποίο παρακολουθεί την προβολή τζιχαντιστικών οργανώσεων από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή στην ουσία περιλάμβανε περιεχόμενο όπως επίσημες δηλώσεις και βίντεο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σε έξι γλώσσες, ανάμεσά τους και τα αγγλικά, αποτελούσε μέρος της ψηφιακής εκστρατείας των Ταλιμπάν που είχε ως στόχο να προσελκύσει όλο και περισσότερους μαχητές από όλο τον κόσμο.

Μετά την κατάργησή της από το Play Store oι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν δεν έχουν δώσει κάποια απάντηση ενώ ο Sediq Sediqqi, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε δια τηλεφώνου στο Bloomberg ότι δεν ήταν ενήμερος για την εφαρμογή της οργάνωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η οργάνωση, διατηρεί μια ενημερωμένη ιστοσελίδα μεταφρασμένη σε πέντε γλώσσες, μεταξύ τους τα αραβικά αλλά και τα αγγλικά, καθώς και λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, μέσω των οποίων παρέχει καθημερινή ενημέρωση για την δράση του. Τόσο η ιστοσελίδα όσο και ο λογαριασμός στο Twitter έχουν κατέβει αρκετές φορές στην προσπάθεια της αφγανικής κυβέρνησης να αποτρέψει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν δεχτεί κατά καιρούς σκληρή κριτική επειδή δεν έχουν δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά ώστε να σταματήσουν τις προσπάθειες προβολής των εξτρεμιστικών οργανώσεων που αποσκοπούν στην στρατολόγηση νέων μελών μέσω του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider