Η Microsoft ξαναχτίζει τον Edge και τον φέρνει σε Mac και παλαιότερες εκδόσεις Windows

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft ξαναχτίζει τον Edge και τον φέρνει σε Mac και παλαιότερες εκδόσεις Windows
Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης Edge ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft ώστε να έρθει στα Windows 7, Windows 8 αλλά και στο macOS...

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης Edge ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft. Ο γίγαντας του λογισμικού επιβεβαίωσε την υιοθέτηση του ελεύθερου λογισμικού Chromium από τον Edge browser, ώστε να έρθει στα Windows 7, Windows 8 αλλά και στο macOS...

Συγκεκριμένα η Microsoft αναμένεται να συμμετέχει στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα πολύ πιο ενεργά και στόχος της με την κίνηση αυτή είναι να περιορίσει τα προβληματα της εταιρείας που αφορούν στην εμφάνιση ιστοσελίδων, αφού πλέον οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται να αναπτύσσουν τις ιστοσελίδες τους στα μέτρα του κάθε browser. Tο Chromium project να αποτελέσει την βάση για browsers όπως ο Opera, και ο Vivaldi αλλά και του Chrome, του δημοφιλέστερου browser της αγοράς από την Google η οποία αποτελεί και τον κύριο «τροφοδότη» του Chromium project.

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία του Edge για παλαιότερες εκδόσεις των Windows οι οποίες υποστηρίζονται ακόμα και συγκεκριμένα των Windows 7 και Windows 8. Επιπλέον, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει στο macOS μετά από μια αποτυχημένη έκδοση του Internet Explorer, φέρνοντας και στους υπολογιστές της Apple τον Edge browser.

Θέλουμε να κάνουμε την εμπειρία του διαδικτύου καλύτερη για πολλά διαφορετικά ακροατήρια», εξήγησε ο αντιπρόεδρος των Windows, Τζο Μπελφιόρε. «Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Microsoft Edge (και ενδεχομένως και άλλα προγράμματα περιήγησης) θα αντιληφθούν βελτιωμένη συμβατότητα με όλους τους ιστότοπους, ενώ παράλληλα θα έχουν την καλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε όλα τα είδη συσκευών των Windows».

Στην ανακοίνωσή της η Microsoft υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η desktop έκδοση του Edge browser θα υιοθετήσει τη χρήση ελεύθερου λογισμικού, ενώ προτίθεται να συμβάλλει αποφασιστικά με τους μηχανικούς της στην Chromium engine. Χάρη στη φύση του ελεύθερου λογισμικού, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η πρόοδος της Microsoft μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον Chrome αλλά και οποιοδήποτε άλλο browser ο οποίος στηρίζεται στην Chromium engine.

Αφού λοιπόν ο χρήστης δεν θα δει κάποια μεγάλη αλλαγή γιατί η Microsoft προχώρησε στην απόφαση αυτή; Πολλοί αναφέρουν πως ο βασικότερος λόγος ήταν οι χαμηλές επιδόσεις του Edge εν συγκρίσει με τον Chrome, ο οποιος έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η Microsoft φαίνεται πως άκουσε τους χρήστες της μεταξύ αυτών και τις επιχειρήσεις που θέλουν την εταιρεία να υποστηρίζει ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης για όλες τις εκδόσεις των Windows.

Όσον αφορά στο πότε θα γίνουν όλα αυτά η απάντηση είναι εν μέρει αόριστη - «μέσα στο 2019».

Στην απόφαση αυτή η Microsoft φαίνεται να έχει «συμμάχους» αλλά κι «αντιπάλους» αν αναλογιστεί κανείς τις αντιδράσεις των Google και Mozilla. Στην περίπτωση της πρώτης, η εταρεία καλωσόρισε την απόφαση της Microsoft δηλώντας ανοιχτή σε συνεργασίες ενώ στην περίπτωση της δεύτερης, ο δημιουργός του Firefox browser τόνισε ότι «μετά από αυτό ο ρόλος του Firefox ως τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη επιλογή για τους χρήστες αυξάνεται» υπογραμμίζοντας ότι δεν συμφωνούν οτι η google αποτελεί την μοναδική επιλογή των καταναλωτών για πλοήγηση στο web.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider