ISLE: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής εκμάθησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ISLE: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής εκμάθησης
Ένα πρότυπο Κέντρο Εκμάθησης και Εξομοίωσης της Ιατρικής Εκμάθησης, ανοίξει τις πύλες του στην Ελλάδα.

Tο πρώτο Καινοτόμο Κέντρο Προσομοίωσης και Εκμάθησης της Ελλάδας, ονόματι ISLE (Innovation Simulation & Learning Ecosystem), εχει ανοίξει εδώ και κάποιες ημέρες τις πύλες του. Πρόκειται για ένα καινοτόμο κέντρο που αξιοποιεί πλήρως τις state-of-the-art τεχνολογίες προς όφελος της ιατρικής εκμάθησης.

Το ISLE αποτελεί σημείο σύγκλισης των πιο καινοτόμων & πρωτοποριακών τεχνολογιών και προσφέρει βέλτιστο περιβάλλον προσομοίωσης για την εκμάθηση των χειρουργών, γεγονός που αποτελεί την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας διεθνώς.

Μερικές από τις καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούμε να συναντήσουμε στο ISLE είναι: Ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci Xi

  • Το 4ης γενιάς ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci Xi, το οποίο αποτελεί την εξέλιξη της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής
  • Σύστημα STEREOTAXIS
  • Σύστημα Ρομποτικής Μαγνητικής Πλοήγησης για την κατάλυση καρδιακών αρρυθμιών. Τεχνολογία αιχμής σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια και την άμεση αποτελεσματικότητα.
  • Καρδιοχειρουργική: Δακτύλιοι, βαλβίδες για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις
  • Αποκατάσταση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με ενδομοσχεύματα
  • Λαπαροσκοπική χειρουργική
  • Καινοτόμες τεχνολογίες λαπαροσκοπικής χειρουργικής, πύργοι 3D και εργαλεία μικροσκοπικών οπών (MicroLap).
  • Χειρουργική laser για την αντιμετώπιση καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη

Το ISLE αποτελεί ένα Οικοσύστημα μάθησης και Προσομοίωσης, μια πλατφόρμα που είναι άμεσα διαθέσιμη σε κάθε Επαγγελματία Υγείας, δίνοντάς του τη δυνατότητα σύνδεσης με τις καλύτερες χειρουργικές αίθουσες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προς όφελος της ιατρικής κοινότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στόχος του είναι να παρέχει στους Επαγγελματίες Υγείας την ευκαιρία να βρεθούν στο επίκεντρο καινοτόμων και προοδευτικών ιατρικών τεχνολογιών και να προσφέρουν στους ασθενείς τους ένα καλύτερο μέλλον καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας να μην περιορίζεται μόνο στον εξοπλισμό, αλλά να επεκτείνεται και στον τρόπο μάθησης.

Γι αυτό και βασίζει τον τρόπο μάθηση στη διάδραση περιλαμβάνοντας:

  1. Εκμάθηση με τη βοήθεια προσομοιωτή. Η εγκυρότερη εκμάθηση στα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, όπως ρομποτική χειρουργική, μαγνητική πλοήγηση ή λαπαροσκοπική χειρουργική μέσω της προσομοίωσης
  2. Ε-learning
  3. Live Παρακολούθηση περιστατικών – case observation
  4. Κλινικά & Τεχνικά Σεμινάρια
  5. Hands-on workshop (silicon models). Εκμάθηση χρήσης των ενδομοσχευμάτων για την αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής μέσω μοντέλων ροής / flow models ή καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με τη βοήθεια μοντέλων καρδιάς από ζωικά υποπροϊόντα .

Βασιζόμενο στις έννοιες του connectivity και του simulation, το ISLE αποδεικνύει περίτρανα ότι η επαναστατική τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης, βελτιώνοντας την ποιότητα θεραπείας των ασθενών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider