Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολάρια έλαβε η Workable 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολάρια έλαβε η Workable 
Η Workable ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2012 από τον Νίκο Μωραϊτάκη και τον Σπύρο Μαγιάτη.

Το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε η startup εταιρεία Workable στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα.

Συνολικά από την ίδρυση της στην Ελλάδα το 2012 η εταιρεία που ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση των μηχανισμών προσλήψεων εργαζομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 84 εκατ. δολαρίων.

«Μόλις σηκώσαμε 50 εκατ. δολάρια για να κάνουμε τη Workable ακόμη καλύτερη», έγραψε σε ανάρτησή του στο blog της εταιρείας ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Workable Νίκος Μωραϊτάκης. «Πίσω στο 2012 βάλαμε σε εφαρμογή ένα σύστημα προσλήψεων όπως ακριβώς το θέλαμε. Έτσι ξεκίνησε η Workable… Έξι χρόνια, 20.000 πελάτες και 50 εκατομμύρια υποψηφίους αργότερα έχω την αίσθηση ότι η φιλοσοφία μας δεν είναι τόσο ιδιόμορφη όσο πίστευα κάποτε. Φαίνεται ότι έχουμε καλή παρέα».

Επικεφαλής στο νέο γύρο χρηματοδότησης ήταν η λονδρέζικη εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών Zouk Capital ενώ συμμετείχαν και εταιρείες όπως η 83North, Balderton, Notion και Triplepoint.

Η Workable ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2012 από τον Νίκο Μωραϊτάκη και τον Σπύρο Μαγιάτη. Σήμερα η έδρα της είναι στη Βοστώνη με γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σύδνεϋ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider