Στην Grivalia θα περάσει το κτήριο της Ελευθεροτυπίας 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Grivalia θα περάσει το κτήριο της Ελευθεροτυπίας 

Στην Grivalia Properties θα περάσει το κτήριο επιφάνειας 14.427 τμ που στέγαζε την Ελευθεροτυπία στο Νέο Κόσμο και το οποίο απέκτησε σήμερα η εταιρεία Value Τουριστική ΑΕ πλειοδοτώντας σε σχετικό διαγωνισμό με τίμημα 10,89 εκατ. ευρώ.

Η Grivalia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε προσύμφωνο για την απόκτηση των μετοχών της ValueΤουριστική, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο της εταιρείας ανάπτυξης Dimand.

Grivalia και Value θα προχωρήσουν από κοινού στην ανακαίνιση και αναβάθμιση του ακινήτου που άνηκε στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» μέχρι την πτώχευση της. Μένει να φανεί το αν θα αλλάξει η χρήση του κτηρίου και θα γίνει ξενοδοχείο ή αν θα μετατραπεί σε κτήριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών, δεδομένης της έλλειψης που παρατηρείται στη χώρα μας της εν λόγω κατηγορίας επαγγελματικών ακινήτων. Το σίγουρο είναι ότι το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, πολύ κοντά σε δύο σταθμούς του μετρό (Άγιος Ιωάννης και Νέος Κόσμος) και με εύκολη πρόσβαση από τις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η οριστική συμφωνία θα ολοκληρωθεί «εν ευθέτω χρόνο και με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο προσύμφωνο».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο «μοντέλο», δηλαδή υπογραφή προσυμφώνου κοινοπραξία για την ανακαίνιση και πώληση των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας ακολουθούν οι Grivalia – Dimand και στην ανάπτυξη των πρώην εγκαταστάσεων του Παπαστράτου στο κέντρο του Πειραιά. Εκεί ήδη έχει ολοκληρωθεί ήδη το κτήριο «Βόμβα» το οποίο ανακατασκευάστηκε και μισθώθηκε εξολοκλήρου στην εταιρεία Teleperfomance και προχωρά το δεύτερο κτήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider