Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες του για το β’ τμήμα του εμπορικού κέντρου Golden Hall, καθώς η Lamda Development αναμένει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την μετατροπή του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) των Ολυμπιακών Αγώνων σε χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια με μουσείο και χώρους εκδηλώσεων.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου κατά την διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της εταιρείας θα ξεκινήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019 και θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό στο ακίνητο θα κατασκευαστεί το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων επιφάνειας 3.200 τμ αλλά και χώρους εκδηλώσεων επιφάνειας 742 τμ. Επιπλέον, προβλέπονται χώροι εστίασης και αναψυχής, χώροι γραφείων καθώς και κάποια καταστήματα. Ακόμη σε σχεδόν 6.000 τμ θα δημιουργηθούν χώροι παιδικής αναψυχής με παιδοτόπους διαφόρων φύσεων και ενυδρείο. Συνολικά, προβλέπεται να αναπτυχθούν περίπου 11.500 τ.μ. καθαρών εκμισθώσιμων επιφανειών και 7.000 τ.μ. νέων χώρων στάθμευσης.

Πέντε χρόνια μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ η Lamda βρίσκεται σε θέση να ολοκληρώσει στο σύνολο του το σχέδιο για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πόλου εμπορίου και ψυχαγωγίας επί της λεωφόρου Κηφισίας που ξεκίνησε το 2014 με την λειτουργία του Golden Hall.

H λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall το α΄ τρίμηνο 2018 ανήλθε σε 4,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 7,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας αύξηση 9,9% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 11,6%.