Μια γεύση από… Μανχάταν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να γευτούν όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουν κάποιο από τα εντυπωσιακά lofts που βρίσκονται προς πώληση σε περιοχές όπως το Γκάζι.

Τα διαμερίσματα τύπου lofts έγιναν μόδα στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 όταν βιοτεχνίες και βιομηχανίες άφηναν το κέντρο της πόλης για να μετακομίσουν στα πιο φθηνά προάστια. Από τότε μέχρι σήμερα τα lofts, δηλαδή τα διαμερίσματα που δημιουργούνται σε πρώην επαγγελματικά κτήρια στα οποία λειτουργούσαν αποθήκες, εργοστάσια και γραφεία έχουν γίνει μια ιδιαίτερη κατηγορία κατοικίας από μόνα τους. 

Στην Ελλάδα, αυτά τα ψηλοτάβανα διαμερίσματα με τους ενιαίους χώρους δεν απέκτησαν ποτέ την δυναμική που έχουν στο εξωτερικό και ειδικά στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Τα περισσότερα απ’ αυτά εμφανίζονται σε περιοχές όπως το Γκάζι, όπου πολλές παλιές αποθήκες και βιοτεχνίες «μεταμορφώθηκαν» σε συγκροτήματα διαμερισμάτων και γραφείων. Καλοσχεδιασμένα Lofts μπορεί να βρει κανείς και στο κέντρο της Αθήνας, το Κολωνάκι και τον Κεραμεικό.

Δείτε στο Gallery μερικά από τα πιο εντυπωσιακά lofts που πωλούνται αυτή τη στιγμή σε Γκάζι-Κεραμεικό-Μεταξουργείο: