Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)

Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate. Η εταιρεία έχει πάρει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία στέγαζαν εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και σχεδιάζει να αναπτύξει εκεί κτήρια γραφείων, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, ξενοδοχείο και επιπλωμένες κατοικίες.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αναπτύξεις real estate των τελευταίων ετών , η οποία αφορά τα ακίνητα της Παπαστράτος που εκτείνονται σε τρία οικοδομικά τετράγωνα. Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτησίες που απέκτησε η Dimand αφορούν το κεντρικό ακίνητο που διαθέτει οικόπεδο 6.900 τ.μ. με κτίσματα εμβαδού 30.000 τμ. Το κτήριο «Βόμβα» επιφάνειας 4.000 τμ σε έκταση 5,5 στρεμμάτων που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και το «λιθογραφείο» σε έκτασης επίσης 5,5 στρεμμάτων.

Το κτήριο «Βόμβα»

H πρώτη φάση του έργου αφορά την μετατροπή των αποθηκών του ακινήτου «Βόμβα» σε κτήριο γραφείων επιφάνειας 10.500 τμ με 126 θέσεις στάθμευσης. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 14 εκατ. ευρώ και η ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017. Σημαντικό ρόλο στην επένδυση θα διαδραματίσει η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties η οποία απέκτησε προ ημερών το 50% της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο και έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και βρεθούν οι μισθωτές.

Οι επόμενες φάσεις

Από του χρόνου θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης και οι υπόλοιπες φάσεις του έργου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τετραετία. Σε ό,τι αφορά το κεντρικό ακίνητο, που αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα κτήρια, στόχος της εταιρείας είναι να διατηρηθεί ο παλιός βιομηχανικός του χαρακτήρα και να στεγαστούν εκεί πολυχώρος εκδηλώσεων, το μουσείο του Παπαστράτου και άλλες χρήσεις (ξενοδοχείο, κατοικίες) που αναμένεται να καθοριστούν στο μέλλον ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από υποψήφιους μισθωτές.

Για το Λιθογραφείο, το οποίο είναι διατηρητέο, θα υπάρξει ένα κομμάτι που θα μετατραπεί σε εστιατόριο και καφέ με χώρο πρασίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ανάπτυξη απουσιάζουν εμπορικές χρήσεις και έτσι δεν επηρεάζεται αρνητικά η αγορά του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Grivalia Properties αναμένεται να συμμετάσχει και στις επόμενες φάσεις του έργου, με παρόμοιο τρόπο όπως και με το ακίνητο «Βομβα».

Νέο αέρα αποκτά ο Πειραιάς

Η ανάπτυξη της Dimand έρχεται σε μια εποχή που ο Πειραιάς αποκτά νέες υποδομές, ενώ το ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αναζωπυρώνεται μετά και από την επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου ο Δήμος Πειραιά σχεδιάζει μια σειρά παρεμβάσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου σε μερικά χρόνια ολοκληρώνεται και η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά που θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνιακές συνδέσεις της περιοχής. Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος τα τρία οικοδομικά τετράγωνα που αναπτύσσει η εταιρεία βρίσκονται 250 μέτρα από το λιμάνι και 250 μέτρα από το μεγαλύτερο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς, δηλαδή το τραμ, τον προαστιακό, τον ηλεκτρικό και τον υπό κατασκευή σταθμό της γραμμής 3 του μετρό.

Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)
Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)
Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)
Αλλάζει μορφή το κέντρο του Πειραιά (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider