Τι μπορείς να νοικιάσεις στο κέντρο της Αθήνας – Τα διαθέσιμα διαμερίσματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι μπορείς να νοικιάσεις στο κέντρο της Αθήνας – Τα διαθέσιμα διαμερίσματα
Για τα διαμερίσματα από 70 έως 110 τμ, κυρίως 1ου και 2ου ορόφου, οι ζητούμενες τιμές παραμένουν κατά γενική ομολογία σταθερές. Δείτε τις τιμές ανά περιοχή. Αναλυτικός πίνακας.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία παραγόντων της εγχώριας κτηματαγοράς.

Όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, για τα διαμερίσματα από 70 έως 110 τμ, κυρίως 1ου και 2ου ορόφου, οι ζητούμενες τιμές παραμένουν κατά γενική ομολογία σταθερές, καθώς καταγράφονται είτε ελαφρές μειώσεις, είτε ελαφρές αυξήσεις σε ό,τι αφορά την κατώτερη ή/και ανώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης.

Η διαθεσιμότητα

Όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται τη φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ιδίως για ακίνητα έως 15 ετών, δηλαδή για ακίνητα κατασκευής μετά το 2005.

Η μικρή διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία κατοικιών αποδίδεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, στην ανύπαρκτη οικοδομική δραστηριότητα κατά τα χρόνια των μνημονίων και ταυτόχρονα στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές νεόδμητων διαμερισμάτων, στοχεύουν στην πώληση του ακινήτου και όχι στην ενοικίασή του.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας - άνω των 15 ετών - αυτά είναι κυρίως διαμερίσματα κατασκευής από το 1975 έως το 1990, μερικώς ή ολικώς ανακαινισμένα. Για τα ακίνητα άνω της 15ετίας, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης αγγίζουν τις ζητούμενες τιμές διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Πού κυμαίνονται τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας

 

insider

 

Στα Άνω Πατήσια τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6,1 ευρώ/τμ έως 6,7 ευρώ/τμ, είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1980, πλήρως ανακαινισμένα.

Στους Αμπελόκηπους είναι λιγοστά τα διαθέσιμα διαμερίσματα έως 15 ετών. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6,8 ευρώ/τμ έως 7,5 ευρώ/τμ , είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1970-1980 μη ανακαινισμένα. Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης μεταξύ 7,5 ευρώ/τμ έως 10 ευρώ/τμ είναι ακίνητα κατασκευής 1970-1980 πλήρως ανακαινισμένα, ενώ από 10 ευρώ/τμ έως 12 ευρώ/τμ είναι διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα.

Στο Γουδή τα ακίνητα άνω των 15 ετών είναι κυρίως ανακαινισμένα με έτος κατασκευής από το 1975 έως το 1980. Ελάχιστα είναι τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Στα Εξάρχεια, τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 5 ευρώ/τμ έως 6,8 ευρώ/τμ  είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1965-1978, μη ανακαινισμένα πλήρως (κουζίνα ή/και μπάνιο). Με ζητούμενη τιμή μίσθωσης μεταξύ 7,6 ευρώ/τμ έως 9,4ευρώ/τμ είναι ακίνητα κατασκευής 1970-1985 πλήρως ανακαινισμένα και μερικά μερικώς εξοπλισμένα.

Στη Νεάπολη τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6 ευρώ/τμ έως 6,7 ευρώ/τμ είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1965-1978 μη ανακαινισμένα. Στα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο) ή/και πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,85 ευρώ/τμ έως 10 ευρώ/τμ.

Στο Κολωνάκι είναι σχεδόν μηδενικά τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών. Στα επιπλωμένα το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται από 27 ευρώ έως 33 ευρώ. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 7 ευρώ/τμ έως 8,4 ευρώ/τμ είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1960-1975, μη ανακαινισμένα. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο) διαμερίσματα κατασκευής από το 1960 έως 1979 κυμαίνεται από 9,5 ευρώ/τμ έως 13 ευρώ/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 15,5 ευρώ/τμ έως 19 ευρώ/τμ.

Στον Κεραμεικό τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6,5 ευρώ/τμ έως 8 ευρώ/τμ είναι ανακαινισμένα πλήρως. Στα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 9 ευρώ/τμ έως 12 ευρώ/τμ. Μηδενικά είναι, ωστόσο, τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών.

Στον Κολωνό τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6 ευρώ/τμ έως 7 ευρώ/τμ είναι ανακαινισμένα πλήρως, με έτος κατασκευής από 1965 έως 1975. Η διαθεσιμότητα στα ακίνητα έως 15 ετών είναι σχεδόν μηδενική.

Σε Κουκάκι – Μακρυγιάννη τα διαθέσιμα ακίνητα έως 15 ετών διατίθενται κυρίως επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να κυμαίνονται από 11 ευρώ/τμ έως 22 ευρώ/τμ. Τα μη επιπλωμένα διαμερίσματα έως 15 ετών είναι ελάχιστα και η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,5 ευρώ/τμ έως 9 ευρώ/τμ. Τα ακίνητα άνω των 15 ετών που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 6 ευρώ/τμ έως 8 ευρώ/τμ είναι κυρίως ακίνητα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο ) με έτος κατασκευής από 1950 έως 1975. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, κατασκευής 1962 έως 1975, κυμαίνεται από 8 ευρώ/τμ έως 10 ευρώ/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 10 ευρώ/τμ έως 14 ευρώ/τμ.

Στην Κυψέλη, τα ακίνητα άνω των 15 ετών, που η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται μεταξύ 4 ευρώ/τμ έως 5 ευρώ/τμ είναι κυρίως ακίνητα μερικώς ανακαινισμένα (κουζίνα ή/και μπάνιο) με έτος κατασκευής από 1955 έως 1978. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για τα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, κατασκευής 1965 έως 1980, κυμαίνεται από 5,5 ευρώ/τμ έως 6,7 ευρώ/τμ και για τα πλήρως ανακαινισμένα που διατίθενται επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 7,9 ευρώ/τμ έως 9 ευρώ/τμ. Σχεδόν μηδενική είναι η διαθεσιμότητα για ακίνητα έως 15 ετών.

Στο Λυκαβηττό είναι μηδενική η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών. Στα ακίνητα άνω των 15 ετών, κατασκευής από το 1973 έως το 1989 πλήρως ανακαινισμένα, η μηνιαία ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 8 ευρώ/τμ έως 10 ευρώ/τμ. Το μηνιαίο κόστος μίσθωσης διαμερισμάτων, πλήρως ανακαινισμένων που διατίθενται επιπλωμένα και εξοπλισμένα, κυμαίνονται από 11 ευρώ/τμ έως 14 ευρώ/τμ.  

Στο Νέο Κόσμο παρατηρείται μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μη ανακαινισμένα ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 4 ευρώ/τμ έως 5 ευρώ/τμ, ενώ στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6 ευρώ/τμ έως 7 ευρώ/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως, διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό. Η ζητούμενη τιμή για τα επιπλωμένα κυμαίνεται από 8 ευρώ/τμ έως 11 ευρώ/τμ. Μικρή είναι η διαθεσιμότητα διαμερισμάτων έως 15 ετών.

Στα Πετράλωνα είναι σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών είναι ικανοποιητική. Σχεδόν όλα τα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πλήρως ανακαινισμένα ακίνητα κατασκευής από 1970-1985. Στα ακίνητα που διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη μηνιαία τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 8 ευρώ/τμ έως 11 ευρώ/τμ.

Στο Παγκράτι είναι σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών, αλλά παρατηρείται μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 6 ευρώ/τμ έως 6,5 ευρώ/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 7 ευρώ/τμ έως 8,5 ευρώ/τμ. Στα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 8,5 ευρώ/τμ έως 11 ευρώ/τμ.

Στα Πατήσια είναι σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Ικανοποιητική όμως κρίνεται η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Στα μερικώς ανακαινισμένα (μπάνιο ή/και κουζίνα) ακίνητα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης κυμαίνεται από 5 ευρώ/τμ έως 6 ευρώ/τμ. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 6,5 ευρώ/τμ έως 8 ευρώ/τμ. Στα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 8,5 ευρώ/τμ έως 9 ευρώ/τμ.

Στην Πλάκα είναι σχεδόν μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών. Το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων έως 15 ετών είναι πλήρως ανακαινισμένα και διατίθενται επιπλωμένα με πλήρη εξοπλισμό. Η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα κυμαίνεται από 11 ευρώ/τμ έως 16 ευρώ/τμ.

Στην Πλατεία Αμερικής είναι μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών, αλλά είναι μεγάλη η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 5 ευρώ/τμ έως 6 ευρώ/τμ. Στα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα αγγίζει τα 7 ευρώ/τμ.

Στην Πλατεία Αττικής είναι μηδενική η διαθεσιμότητα ακινήτων έως 15 ετών, αλλά μεγάλη η διαθεσιμότητα ακινήτων άνω των 15 ετών. Τα ακίνητα που έχουν ανακαινιστεί πλήρως διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα από 5 ευρώ/τμ έως 6 ευρώ/τμ με έτος κατασκευής από το 1968 έως 1975. Στα επιπλωμένα διαμερίσματα με πλήρη εξοπλισμό, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά μήνα αγγίζει τα 7 ευρώ/τμ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider