Λαμβάνουν θέση οι θεσμικοί επενδυτές για την ΑΜΚ της Lamda Development

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαμβάνουν θέση οι θεσμικοί επενδυτές για την ΑΜΚ της Lamda Development
Πιθανότατα η σύσταση των μετόχων που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ έχει καθοριστεί.

Με τρία πακέτα μετοχών, η VoxCove του ομίλου Πάνου Γερμανού και της οικογένειας Κάτσου πώλησε χθες σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές το 2,75% της Lamda Devlopment που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο του Ελληνικού.

Πλέον το ποσοστό της VoxCove στη Lamda Devlopment διαμορφώνεται στο 10,8%. Και αυτό είναι πιθανότατα και το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετοχές που πωλήθηκαν χθες, αγοράστηκαν από Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων, η HSBC και μια ελληνική τράπεζα.

Πλέον μετά από τις συμφωνίες πώλησης των ιδίων μετοχών και τις πωλήσεις μετοχών από τους βασικούς μετόχους (Lamda Holdings και Voxcove) δεν αναμένονται άλλα πακέτα και όπως σημειώνουν αναλυτές πιθανότατα η σύσταση των μετόχων που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ έχει καθοριστεί. Το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ αναμένεται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως η τιμή πώλησης των 7,50 ευρώ είναι ιστορικά η υψηλότερη στην οποία έχει μεταβιβαστεί, σε μία μόνο ημέρα, ένα τόσο μεγάλο πακέτο μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider