Ποσοστό 0,685% της Lamda Development αποκτά ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποσοστό 0,685% της Lamda Development αποκτά ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πώληση του 0,685% στην Ορυμήλ αποφασίστηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία που διενέργησε η AXA Ventures.

Ποσοστό περί το 0,685% στη Lamda Development θα αποκτήσει μέσω της εταιρείας Ορυμήλ ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, στο πλαίσιο της διάθεσης των ιδίων μετοχών της Lamda Development ενόψει της έναρξης του έργου στο Ελληνικό.

Ουσιαστικά η Ορυμήλ θα αποκτήσει το υπόλοιπο των ιδίων μετοχών που έμεινε στην κατοχή της μετά από την συμφωνία που έκλεισε με την Aegean, η οποία θα αγοράσει 1.319.840 ίδιες μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 1,66% της Lamda Development.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πώληση του 0,685% στην Ορυμήλ αποφασίστηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία που διενέργησε η AXA Ventures. H πώληση θα γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας "Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών". Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή, Δημητρίου Κουτσού – Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 "Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 (Άρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. (Lamda) προς την ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε. (ΟΡΥΜΗΛ), είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος".

Η Εταιρεία θα ενημερώσει τους επενδυτές με νεότερη ανακοίνωσή της για την υλοποίηση της ως άνω σκοπούμενης πώλησης κατόπιν και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, που προβλέπουν τα άρθρα 99 επ. του νόμου 4548/ 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider