Αυξάνονται και μεγαλώνουν τα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται και μεγαλώνουν τα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα 
Άμεσα σχεδιάζει ο όμιλος Κωνσταντίνου να ξεκινήσει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στη Λυκόβρυση της Αττικής. Την ίδια στιγμή, σε φάση κατασκευής βρίσκονται οι επεκτάσεις του Golden Hall και του Smart Park. 

Άμεσα σχεδιάζει ο όμιλος Κωνσταντίνου να ξεκινήσει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στη Λυκόβρυση της Αττικής, καθώς το συγκεκριμένο project εντάχθηκε πρόσφατα στις διατάξεις του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις. Το εν λόγω έργο μαζί με τις επεκτάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στo Golden Hall της Lamda Development και το Smart Park αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τους χώρους των εμπορικών κέντρων στην Αθήνα.

Το εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση αποτελεί όνειρο ετών για τον ομογενή επιχειρηματία Παναγιώτη Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου Athens Metro Μall στον Άγιο Δημήτριο. Το έργο θα αναπτυχθεί σε έκτασης 85 στρεμμάτων κοντά στον κόμβο Λυκόβρυσης της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και θα αποτελέσει επένδυση της τάξεως των 93 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 40.000 τμ με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας, πολυκινηματογράφο, μπόουλινγκ, παιδότοπους κ.α. Συνολικά αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 700 νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο Athens Metro Mall του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα είναι σχεδόν το μισό (21.500 τμ) από το νέο project.

Το Golden Hall και το Smart Park

Σε φάση κατασκευής βρίσκονται οι επεκτάσεις του Golden Hall και του Smart Park.

Ειδικότερα στο Golden Hall της Lamda Development σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μετασκευής του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης (IBC) που θα λειτουργήσει ως επέκταση του εμπορικού κέντρου προσθέτοντας 11.500 τμ εκμισθώσιμης επιφάνειας και νέες θέσεις παρκινγκ. Στο πλαίσιο της επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπων, ενυδρείου καθώς και χώροι παιδικών εκθέσεων και παραστάσεων. Ακόμη θα λειτουργήσουν στιατόρια και καφέ επιφάνειας 3.650 τ.μ., ενώ θα προστεθούν και 1.566 τ.μ. καταστημάτων. Τέλος, η επέκταση θα φιλοξενεί και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους.

Παράλληλα, η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park της REDS του ομίλου Ελλάκτωρ στα Σπάτα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2019. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ, το οποίο θα επεκτείνει κατά 15.500 τμ την μισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού πάρκου.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες με αλυσίδες λιανικής όπως η Decathlon, η Marks and Spencer και η Διάφανη για την εκμίσθωση καταστημάτων στην επέκταση. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της REDS, μέσω των σχετικών προσυμφώνων έχει εκμισθωθεί επιφάνεια περίπου 7.250 τμ που αντιστοιχεί σε ποσοστό πληρότητας της μισθωτικής επιφάνειας του νέου κτιρίου περίπου 55%, ενώ αξίζει η πληρότητα στον όροφο του κτηρίου ανέρχεται στο 87%.

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπτυξη του έργου της REDS σε έκταση 315 στρεμμάτων του παλιού οινοποιείου Καμπά. Εκεί η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα εμπορικών χρήσεων και χώρων γραφείου με κινηματογράφο, καφέ και εστιατόρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider