Στη 16η θέση με τις χώρες που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη 16η θέση με τις χώρες που δουλεύουν τις περισσότερες ώρες η Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Στη 16η θέση της κατάταξης των χωρών με το πιο εξουθενωτικό εργασιακό ωράριο βρίσκεται η Ελλάδα με 38,8 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο παρουσιάζει μια λίστα με συνολικά 19 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στη 16η θέση, με περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα από τις ΗΠΑ, αλλά με σημαντικά λιγότερες από την Τουρκία (47 ώρες), το Μεξικό (45,1) ή την Κολομβία με τις 47,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Και μπορεί σήμερα οι 38,8 ώρες/εβδομάδα να αντιστοιχούν σε ένα από τα υψηλά ποσοστά της Ευρώπης, όμως στην πραγματικότητα οι Έλληνες εργαζόμενοι συνήθιζαν να δουλεύουν ακόμα πιο πολύ. Συγκεκριμένα, μια εργασιακή εβδομάδα το 1975 αντιστοιχούσε σε 48 ώρες εργασίας!

Βέβαια, οι ώρες θα μπορούσαν να είναι και πολύ λιγότερες, αν σκεφτεί κανείς πως στη θέση 40, με τις λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα, βρίσκεται η Ολλανδία με μόλις 29 ώρες!

Η ετήσια κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) περιλαμβάνει 40 χώρες από όλο τον κόσμο και σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μέσος όρος ωρών εργασίας την εβδομάδα ήταν 36,8 το 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider