Ανησυχούν και αλλάζουν πτήσεις – Έξτρα κόστος για χιλιάδες επιβάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχούν και αλλάζουν πτήσεις – Έξτρα κόστος για χιλιάδες επιβάτες
Πόσο μπορεί να κοστίσει μια αλλαγή πτήσης για όσους θέλουν να αποφύγουν να πετάξουν με αεροσκάφος τύπου Boeing 737 Max 8;

Χιλιάδες επιβάτες ανησυχούν μετά τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με τη συντριβή αεροπλάνων τύπου Boeing 737 Max 8 και ψάχνουν εναλλακτικές πτήσεις με διαφορετικά αεροσκάφη.

Όμως οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι διατεθειμένες να αλλάξουν την κοστολόγηση τους για να «βοηθήσουν» τους επιβάτες και τους προειδοποιούν ότι θα επιβαρυνθούν με το τέλος που συνηθίζεται για αλλαγή πτήσης.

Όπως αποκαλύπτει το Market Watch, μερικές από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες με βάση τις ΗΠΑ, η Southwest Airlines και η American Airlines δηλώνουν σίγουρες για την ασφάλεια των αεροσκαφών τους παρά την ανησυχία που προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα με τα 157 θύματα που σημειώθηκε την Κυριακή, και δεν θα κάνουν δωρεάν αλλαγές για τους επιβάτες που θέλουν να αλλάξουν τα σχέδια της πτήσης τους.

Την ίδια ώρα πολλές αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ανά τον κόσμο έχουν αναστείλει τη χρήση του συγκεκριμένου μοντέλου αεροσκάφους μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους λόγους των συντριβών.

«Εάν θέλετε να αλλάξετε την πτήση σας, θα υπάρξει διαφορά στο κόστος του ναύλου που θα χρειαζόταν να πληρώσετε», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Southwest στο Twitter, απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη του κοινωνικού δικτύου.

Ενώ από την άλλη πλευρά, ο Πολ Χάντσον, πρόεδρος του FlyersRights.org, ένας οργανισμός υποστήριξης και προστασίας επιβατών αεροπορικών πτήσεων, δηλώνει πως κατά μέσο όρο, το σύνηθες τέλος για μια αλλαγή πτήσης, για τον επιβάτη, είναι τα 200 δολάρια για πτήσεις εσωτερικού, ενώ μπορεί να ανέβουν πολύ ψηλότερα για τις διεθνείς πτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider