Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στρέφεται στους νέους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στρέφεται στους νέους

Στους νέους στρέφεται η εταιρική κοινωνική ευθύνη πολλών μεγάλων επιχειρήσεων δίνοντας μια πιο «φρέσκια» οπτική στο θέμα της εταιρικής υπευθυνότητας. Έτσι, εκτός από δράσεις για το περιβάλλον και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, βλέπουμε να στηρίζονται η νεανική επιχειρηματικότητα, η δια βίου μάθηση, οι αθλητικές δραστηριότητες και η έμμισθη απασχόληση.

Όμιλος Μυτιληναίος: Ευκαιρίες εργασίας για νέους έως 28 ετών

Ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αναπτύσσει το πρόγραμμα 12μηνης έμμισθης απασχόλησης «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας για νέους μέχρι 28 ετών. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα νέων εργαζομένων, οι οποίοι θα ζήσουν διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες στις ποικίλες οργανωτικές δομές των εταιρειών του ομίλου, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα για 12μηνη έμμισθη απασχόληση, σε διάφορες διευθύνσεις των εταιρειών του Ομίλου, καθώς και συστηματική εκπαίδευση, προκειμένου να εξελίξουν την τεχνογνωσία και τις ικανότητές τους.

Vodafone: Προγράμματα υπεύθυνης πλοήγησης

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης λειτουργίας, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone έχει αναπτύξει πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο (bsafeonline) μέσα από το οποίο παρέχει κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου της πρόσβασης σε περιεχόμενου που απευθύνεται σε ενήλικες μέσω του κινητού τηλεφώνου αλλά και κατάλληλα εργαλεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Ακόμη, προσφέρει στους φοιτητές πακέτα δωρεάν επικοινωνίας, προσφορές και εκπτώσεις σε συσκευές και αξεσουάρ.

ΔΕΠΑ: Υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) σε συνεργασία με το ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Καινοτομίας) διοργάνωσε το πρόγραμμα ανάπτυξης νεανικής επιχειρηματικότητας seed4business για την υποστήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται ώστε να παρουσιάσουν ρεαλιστικά business plans, βασισμένα σε ιδέες που φέρνουν μαζί τους ή που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Microsoft: Ευκαιρίες για καλύτερη εκπαίδευση

Μέσα από τη διεθνή πρωτοβουλία YouthSpak η Microsoft προσπαθεί να δημιουργήσει σε ορίζοντα τριετίας ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Tο Microsoft YouthSpark συνδυάζει μια σειρά από παγκόσμια προγράμματα, τα οποία ενισχύουν τη νεολαία, δίνοντας πρόσβαση στην τεχνολογία και σε μια καλύτερη εκπαίδευση, εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους.

ΟΠΑΠ: Εκπαιδευτικά αθλητικά προγράμματα για παιδιά και νέους

Η ΟΠΑΠ ΑΕ δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται σε 125 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών και 450 προπονητών απ' όλη την Ελλάδα. Τα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του προγράμματος είναι μέλη των τοπικών ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων και διατηρούν ακαδημίες με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, τμήματα υποδομών και ανδρική ομάδα και προέρχονται από κάθε γωνιά της ελληνικής Επικράτειας.

Το πρόγραμμα αφορά άμεσα στα τμήματα με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και έμμεσα σε όλα τα ηλικιακά τμήματα κάθε σωματείου. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά που θα πάρουν μέρος σε αυτό να γίνουν πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι και μετά μεγάλοι αθλητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider