Τι κάνει ο αγωγός TAP για την Ελλάδα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι κάνει ο αγωγός TAP για την Ελλάδα

Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εφαρμόζει στην Ελλάδα η Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG, η εταιρεία που συστάθηκε με σκοπό τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (TAP).

Η κατασκευή του TAP αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα απασχολώντας 3.500 εργαζομένους στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται και επηρεάζει 100 κοινότητες, 30 δήμους και τρεις περιφέρειες.

Το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του έχει προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ εκ των οπίων τα 32 εκατ. αφορούν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειονότητα των πρωτοβουλιών υλοποιείται ταυτόχρονα με την κατασκευή. Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας περιλαμβάνει σειρά δράσεων όπως:

-Χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα της ενέργειας στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ο ΤΑP θα επενδύσει 1 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσω αντίστοιχης δωρεάς στο Ίδρυμα Μποδοσάκη.

-Δωρεά οχημάτων κοινής ωφέλειας για τη Βόρεια Ελλάδα με επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούν σε συνολικά 93 οχήματα (ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα, δασικά οχήματα, εκχιονιστικά, οχήματα πολιτικής προστασίας).

-Υλοποίηση θεματικού αγροτικού προγράμματος «Ευδόκιμη Γη», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της αγροδιατροφικής εκπαίδευσης στις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

-Δωρεές ύψους 600.000 ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε κοινότητες οι οποίες φιλοξενούν τον αγωγό.

-Αναπλάσεις δρόμων («Έργα Πνοής») όπως είναι η ανάπλαση της πρώην οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών.

-Χρηματοδότηση μελετών διαχείρισης δασών στο Νεστόριο. Το συγκεκριμένο έργο υποστηρίζει τα μέσα βιοπορισμού 3.000 ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

-Ενίσχυση των υποδομών για ΑμεΑ (διευκόλυνση της πρόσβασης των κατοίκων των Αβδήρων στην παραλία με την κατασκευή ειδικής ράμπας).

-Χρηματοδότηση σεμιναρίων για την οδική ασφάλεια στα σχολεία με τη συμμετοχή 25.000 μαθητών.

-Δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ για την υποστήριξη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider