Οι πιο πρωτότυπες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο πρωτότυπες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) δεν αφορούν μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος και την συγκέντρωση χρηματικών ποσών για τα παιδιά. Είναι πολλά περισσότερα. Αρκεί να έχει κανείς φαντασία και μεράκι. Ας δούμε ενέργειες ΕΚΕ οι οποίες αποδεδειγμένα «πιάνουν τόπο» χωρίς να κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Δωρεά ρομποτικού συστήματος διάσωσης ναυαγών στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης

To ρομποτικό σύστημα διάσωσης ναυαγών «Emily» δώρισε στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στον ελληνικό Ερυθρό σταυρό, κλιμάκιο Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο A&M της Πολιτείας του Τέξας.

Το συγκεκριμένο τεχνολογικό εργαλείο έχει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητα 40 χλμ. την ώρα και μπορεί άμεσα να προσεγγίζει ανθρώπους που κινδυνεύουν από πνιγμό. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αναμένεται να βοηθήσει τα συνεργεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί της Λέσβου από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, προκειμένου να συνδράμουν στη διάσωση των προσφύγων.

ΤΙΤΑΝ: Διαγωνισμός αποστήθισης του Ιερού Κορανίου

Η ΤΙΤΑΝ στην Αίγυπτο, στο εργοστάσιο τσιμέντου Beni Suef, διοργάνωσε διαγωνισμό αποστήθισης του Κορανίου μεταξύ ταλαντούχων νέων.

Παρόμοιος διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο τσιμέντου Alexandria, σε συνεργασία με το υπουργείο Θρησκευτικών Κληροδοτημάτων. Και οι δύο διοργανώσεις απευθύνονταν στις τοπικές κοινότητες.

Οι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα κατά τον ισλαμικό μήνα του Ραμαζανιού και διήρκεσαν για 18 μέρες στο Beni Suef (από τις 4 έως τις 21 Ιουλίου 2014) και για δύο μέρες στην Αλεξάνδρεια (20 και 21 Ιουλίου 2014). Ο διαγωνισμός στο Beni Suef είχε 900 συμμετοχές και 20 νικητές, ενώ ο διαγωνισμός στην Αλεξάνδρεια είχε 17 συμμετοχές και τέσσερις νικητές. Οι νικητές έλαβαν χρηματικά έπαθλα και βραβεύτηκαν με δωρεάν ταξίδι στη Μέκκα και τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, το λεγόμενο «Όμρα».

Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός του ότι δίνει κίνητρο και στη συνέχεια τιμά τους νέους που αποστηθίζουν το Ιερό Κοράνι, βοηθά επίσης στη διατήρηση των καλών σχέσεων ανάμεσα στα δύο εργοστάσια τσιμέντου και τις τοπικές τους κοινότητες.

Goody’s : Το γνωστό αρκουδάκι δίπλα στα παιδιά

Η εταιρεία Goody’s κατάφερε να μαζέψει πάνω από 4 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει 15.000 παιδιά. Αρωγός της ήταν οι ενέργειες κοινωνικής ευθύνης και το γνωστό «αρκουδάκι» που πουλά μαζί με τα γεύματα. Το ArGOODaki της Goody’s αποτελεί έναν καταξιωμένο κοινωνικό θεσμό ο οποίος ενώνει χιλιάδες Ελληνες σε μια εκστρατεία αγάπης για τα παιδιά σε ανάγκη.

Microsoft Philanthropies: Υπηρεσίες cloud ενός δισ. δολαρίων για κοινωφελείς σκοπούς

Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ερευνητές πανεπιστημίων θα λάβουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ως δωρεά cloud υπηρεσίες της Microsoft αξίας 1 δισ. δολαρίων.«Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα παγκοσμίως σε περισσότερους από 70.000 οργανισμούς να ενισχύσουν το κοινωνικό τους έργο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βελτίωση των ανθρώπινων συνθηκών και στην περαιτέρω ανάπτυξη», όπως δήλωσε ο Satya Nadella, ο οποίος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του World EconomicForum, στο Νταβός της Ελβετίας.

McCain: Κοινωνικό προϊόν με επιχειρηματικές προεκτάσεις

Επιτυχής είναι επίσης και η πρωτοβουλία «Καρπός Φροντίδας» στην Αλμωπία Πέλλας (στη συνοριακή γραμμή) η οποία έχει στόχο τη μεταμόρφωση μικρών και ανεξάρτητων πατατοπαραγωγών σε μικρούς επιχειρηματίες της υπαίθρου υλοποιείται από την εταιρεία McCain και κύριοι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας είναι το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) , το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τράπεζα Πειραιώς, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η εταιρεία BASF, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος όπου και διατίθεται το προϊόν των πατατοπαραγωγών, και η εταιρεία Λ.Υ.Δ.Α. που κάλυψε το κομμάτι της λίπανσης.

LinkendIn: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Οι εργαζόμενοι στο LinkedIn μία Παρασκευή το μήνα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «InDay» προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικό έργο πάσης φύσεως ενώ αυτή η πρωτοβουλία βοηθάει και στην καλύτερη συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων των εργαζομένων μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων. Οι δραστηριότητες κυμαίνονται από δημόσιες ομιλίες για διάφορα θέματα μέχρι την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεις εθελοντισμού για την τοπική κοινότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider