Πως συνδέονται οι επενδύσεις με την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως συνδέονται οι επενδύσεις με την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Στις δράσεις άτυπων Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αναφέρθηκε η Dr. Αναστασία Ψωμιάδη, Γενική Διευθύντρια της Apson μιλώντας στο αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ για τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και το πρόγραμμα Γιούνκερ που διοργανώνει η πρωτοβουλία A-Energy την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη συνδέεται με τις ΣΔΙΤ καθώς μπορεί να «στρώσει το χαλί» για να λυθούν τα προβλήματα και να χτιστούν οι σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε. Η ΕΚΕ αποτελεί ένα ανθρωποκεντρικό εργαλείο που αφορά σε όλους τους οργανισμούς (ιδιωτικοί και δημόσιοι).

Μέσω της ΕΚΕ εξασφαλίζει βιωσιμότητα, ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη. Γιατί η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι και κέρδος, σημείωσε. «Η ΕΚΕ συμβάλει στο να καλύπτουμε σημαντικές ανάγκες», αυξάνει τις πωλήσεις, εξασφαλίζει loyalty και μειώνει το ρίσκο. Η κα Ψωμιάδη, υπενθύμισε ότι και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες βάσει νόμου να συντάσσουν απολογισμό και να δημοσιοποιούν μη οικονομικά στοιχεία .

Ο Έλληνας επιλέγει εταιρείες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες κατά 55,5% και τιμωρεί τις μη υπεύθυνες, σημείωσε βασιζόμενη στα στοιχεία πρόσφατης μελέτης και τόνισε ότι η ΕΚΕ είναι μονόδρομος, ορίζει ένα εξαιρετικό πλαίσιο για τις συμβάσεις και την καλή ποιότητα υπηρεσιών και χτίζει σχέσεις.« Η ΣΔΙΤ είναι μια εξαιρετική πρακτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider