Η Mastercard συνδέει τα μπόνους των στελεχών της με τα κριτήρια ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mastercard συνδέει τα μπόνους των στελεχών της με τα κριτήρια ESG
Η Mastercard θα συνδέσει τα μπόνους για τα ανώτερα στελέχη της με πρωτοβουλίες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Η Mastercard θα συνδέσει τα μπόνους για τα ανώτερα στελέχη της με πρωτοβουλίες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), συνεχίζοντας τη στρατηγική που έχει χαράξει με αποκορύφωμα τη φετινή της δέσμευση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η εταιρεία θα συνδέσει τις αποζημιώσεις για τους εκτελεστικούς αντιπρόεδρους και τις βαθμίδες που βρίσκονται πάνω από αυτούς με τους παραπάνω στόχους για να βοηθήσει την Mastercard να υλοποιήσει τη στρατηγική της για μείωση της χρήσης άνθρακα, βελτίωση της οικονομικής ένταξης και την ισότητα των φύλων.

«Ο σκοπός των προγραμμάτων αποζημίωσης (μπόνους) είναι να ενθαρρύνουμε και να ανταμείψουμε την απόδοση που μας βοηθά να επιτύχουμε τους στόχους μας καθώς και τους στρατηγικούς στόχους ...», δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Michael Miebach.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η πανδημία COVID-19 ενίσχυσε το ενδιαφέρον των εταιρειών που έχουν καλή απόδοση με βάσει τα κριτήρια ESG καθώς οδήγησε σε μια επαναξιολόγηση για το πως θα είναι οι οικονομίες στο μέλλον.

Υπό τον Miebach και τον προκάτοχό του Ajay Banga, η Mastercard έθεσε υψηλούς στόχους για να δείξει σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι επίσης μία από τις λίγες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η οποία μέσω των πρακτικών της επιδιώκει να κλείσει την ψαλίδα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών. Από τον Σεπτέμβριο, η μέση αμοιβή της εταιρείας για τις γυναίκες είναι 92,4% της μέσης αμοιβής που λαμβάνουν οι άνδρες παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι αυτοί οι στόχοι ESG, τους οποίους τα ανώτερα στελέχη μας έχουν την ικανότητα - και την ευθύνη - να επηρεάσουν, θα βοηθήσουν την επιχείρησή μας να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Miebach. «Αυτή η αλλαγή ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας ννα διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, η οικονομική ανάπτυξη είναι χωρίς αποκλεισμούς και ο πλανήτης μπορεί να ευδοκιμήσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider