Οι συνάνθρωποί μας με εγκεφαλική παράλυση αποκτούν το δικό τους σπίτι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι συνάνθρωποί μας με εγκεφαλική παράλυση αποκτούν το δικό τους σπίτι
Εννιά ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση θα βρουν θαλπωρή στη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», η ανέγερση της οποία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin.

Στην ελληνική μυθολογία, για να γλιτώσει τον Θησέα από τον Μινώταυρο, η Αριάδνη τού έδωσε ένα κουβάρι νήμα, τον περίφημο Μίτο της Αριάδνης, χάρη στο οποίο κατάφερε να βρει την έξοδο από τον Λαβύρινθο. Στους εννιά ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή η bwin πρoσφέρει το «νήμα» για το δικό τους σπίτι, βοηθώντας στην υλοποίηση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Αριάδνη". Η ολοκλήρωση του κτηρίου έχει μπει, πλέον, στην τελική της ευθεία και αναμένεται μέσα σε λίγους μήνες να γίνει και επίσημα το σπίτι που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί.

Πρόκειται για μια κατασκευή κομβικής σημασίας, καθώς πρόκειται για ανθρώπους, των οποίων οι γονείς είναι προχωρημένης ηλικίας και όταν φύγουν από τη ζωή, δεν θα υπάρχει κανείς για να τους φροντίζει. Με την «Αριάδνη», αποκτούν επιτέλους ένα σπίτι που θα τους προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζονται για να αλλάξει η ζωή τους, να αισθανθούν μέρος της κοινωνίας και να έρθουν κοντά με άλλους συνανθρώπους τους: Εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες, είναι μερικά από τα στοιχεία που πλέον θα αποτελούν μέρος της ζωής τους. Στο νέο τους σπίτι θα βρουν μια καθημερινότητα γεμάτη θαλπωρή κι αγάπη.

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το οικόπεδο στον Άγιο Δημήτριο έγινε δωρεά από έναν γονέα, που ήθελε το παιδί του να έχει μια αξιοπρεπή στέγη, όμως χωρίς τη συμβολή της bwin η ανοικοδόμηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας, παρόλες τις δυσκολίες που έφεραν τα lockdown, τα έργα συνεχίστηκαν σε πείσμα των καιρών. Το όραμα ενός τόσο σημαντικού πρότζεκτ έκανε τους πάντες να βάλουν τα δυνατά τους, προκειμένου να περατωθεί σε λίγους μήνες.

Από το 1972, όταν και ξεκίνησε το έργο της προς τα παιδιά και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει προσφέρει έμπρακτη υποστήριξη σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες. Οι ίδιοι οι γονείς, άλλωστε, ήταν εκείνοι που πρώτοι άνοιξαν την πόρτα και δημιούργησαν το Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, καταλαβαίνοντας από πρώτο χέρι πως τα παιδιά τους χρειάζονταν υποστήριξη, κοινωνικοποίηση και ένα περιβάλλον που να τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

Όλα αυτά τα χρόνια η «Πόρτα Ανοιχτή» κάνει βήματα μπροστά, αγκαλιάζοντας συνεχώς περισσότερους ανθρώπους. Χάρη στην υποστήριξη της bwin, ξεκίνησε από το 2018 να σχεδιάζει το μέλλον και την υλοποίηση του οράματός της για την ανέγερση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για τη δημιουργία ενός αληθινού σπιτιού για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά δεν έχασαν ποτέ την όρεξη για ζωή.

Όλο αυτό το διάστημα της εξέλιξης των εργασιών, η bwin στάθηκε στο πλευρό της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Για παράδειγμα, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέδωσε υλικό για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που παρακολουθούν παιδιά και νέοι με εγκεφαλική παράλυση. Η ολοκλήρωση της «Αριάδνης» όμως, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία, αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο αυτής της συνεργασίας και μια ακόμη απόδειξη ότι το #bwincares είναι πολλά παραπάνω από ένα hashtag....

Περισσότερα για το Κοινωνικό Αποτύπωμα της bwin μπορείτε να βρείτε στο www.bwincares.gr.

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider