Ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040
Η κίνηση αυτή της εταιρείας ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για λιγότερα απόβλητα.

Ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Asda δεσμεύτηκε την Τρίτη να παράγει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040, ενώνοντας προς αυτή την κατεύθυνση τις δυνάμεις της με τον ανταγωνισμό.

Η Asda δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τα απόβλητα κατά 50% και να έχει καθαρό «αναγεννητικό αντίκτυπο στη φύση» το αργότερο το 2050. Είπε ότι οι πελάτες της δεν θα πληρώσουν περισσότερα για πιο πράσινες επιλογές της.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για λιγότερα απόβλητα και περισσότερη δράση για το περιβάλλον.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει μεγάλη σημασία για τους πελάτες μας. Η δική μας αίσθηση είναι ότι ένα ποσοστό άνω του 80% πιστεύει ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν την ευθύνη να μειώσουν την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης στα καταστήματα », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Asda Roger Burnley.

Αλλά και ο ανταγωνισμός λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα. Τον Ιανουάριο, η Sainsbury δεσμεύτηκε να έχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2040, μια δεκαετία πριν από τον στόχο της βρετανικής κυβέρνησης που είπε «δεν είναι αρκετά σύντομα»

Για να συμπέσει με τις δεσμεύσεις της, η Asda ξεκίνησε το πρώτο δοκιμαστικό κατάστημα βιωσιμότητας στο Leeds της βόρειας Αγγλίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αγοραστές να επαναχρησιμοποιήσουν και να ανακυκλώσουν.

Πάνω από 30 συρραπτικά οικιακής χρήσης πωλούνται σε αναπληρώσιμη μορφή, συμπεριλαμβανομένων τσαγιών της Unilever, απορρυπαντικών πλυντηρίου Persil και τζελ Radox, των δημητριακών της Kellogg, καφέδων της Lavazza κλπ.

Περίπου 53 γραμμές φρέσκων προϊόντων πωλούνται χωρίς περιτύλιγμα συμπεριλαμβανομένων 29 νέων σειρών όπως κουνουπίδια, μανιτάρια, μήλα, λάχανα και ντομάτες μωρών.

Το εξωτερικό πλαστικό περιτύλιγμα σε κονσέρβες Heinz KHC.O και Asda, συμπεριλαμβανομένων φασολιών και σούπας, θα αφαιρεθεί επίσης.

Το κατάστημα θα διαθέτει επίσης μια εγκατάσταση ανακύκλωσης.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider