Η MYTILINEOS για δεύτερη χρονιά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η MYTILINEOS για δεύτερη χρονιά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good
Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η MYTILINEOS συνεχίζει την υπεύθυνη επιχειρηματική της στάση και αναγνωρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον χρηματιστηριακό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good (Emerging Index). Ο επίσημος αυτός δείκτης στοχεύει στην προώθηση επενδύσεων των εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες θα έχουν σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην διακυβέρνηση. Η εταιρεία διατηρεί την παρουσία της στον δείκτη μετά από σχετική ανεξάρτητη αξιολόγηση που έλαβε, τον Ιούνιο 2020, από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η MYTILINEOS με συνολική επίδοση ESG: 4,1 (2019:3,9) με άριστα το 5, κατάφερε να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη από το 92% των αξιολογημένων εταιρειών στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών. Στον συγκεκριμένο δείκτη περιλαμβάνονται περισσότερες από 540 επιχειρήσεις από 24 αναπτυσσόμενες αγορές.

Η παρουσία της MYTILINEOS σε ολοένα και περισσότερους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης (https://www.mytilineos.gr/el-gr/participation-in-socially-responsible-i…) αποτελεί αναγνώριση τόσο των σημαντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και της δέσμευσης της διοίκησής της για τη διασφάλιση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην επιχειρηματική της λειτουργία.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την FTSE Russell, που εξειδικεύεται στις εκτιμήσεις των επιδόσεων των εταιρειών με τις καλύτερες πρακτικές παγκοσμίως σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, και διακυβέρνησης (ESG).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider