Η Unilever επενδύει 1 δισ. για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Unilever επενδύει 1 δισ. για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Η εταιρεία θα ενισχύσει ένα ταμείο, το οποίο θα κάνει επενδύσεις σε έργα «πράσινης ανάπτυξης».

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να κάνει η Unilever προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκππομπές αερίων του θερμοκηπίου από όλα τα προϊόντα της έως το 2039, 11 χρόνια πριν από την προθεσμία της συμφωνίας του Παρισιού.

Η Unilever, η αγγλο-ολλανδική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων των οποίων οι μάρκες περιλαμβάνουν το σαπούνι Dove και σούπα τη Knorr, δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στον «επείγοντα χαρακτήρα» της κρίσης της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία θα ενισχύσει ένα ταμείο, το οποίο θα κάνει επενδύσεις σε έργα «πράσινης ανάπτυξης» όπως είναι η αναδάσωση, η συντήρηση του νερού και η απομόνωση του άνθρακα τα επόμενα δέκα χρόνια, ανέφερε. Παρόμοιες ενέργειες θα γίνουν και στα γραφεία της εταιρείας όπου επιχειρείται σχέδιο μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο διεθνής όμιλος, με ετήσιο κύκλο εργασιών 52 δισεκατομμυρίων ευρώ (58,5 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στις συνεργασίες με προμηθευτές που έχουν θέσει στόχους μείωσης εκπομπών και έχει δημιουργήσει ένα σύστημα όπου οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν το αποτύπωμα άνθρακα των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών. Όλες οι συσκευασίες από το 2039 θα δείχνουν το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος, δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider