Η Nestle σχεδιάζει να φυτέψει 3 εκατ. δέντρα στο Μεξικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nestle σχεδιάζει να φυτέψει 3 εκατ. δέντρα στο Μεξικό
Φιλόδοξη πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης από τη Nestle.

Ένα φιλόδοξο έργο αναδάσωσης σχεδιάζει να υλοποιήσει η Nestle προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050. Η ελβετική εταιρεία τροφίμων ετοιμάζεται να φυτέψει τουλάχιστον 3 εκατμμύρια δέντρα στο Μεξικό και τη Βραζιλία το επόμενο έτος κ, δήλωσαν στελέχη στο Reuters.

Η Nestle (NESN.S) είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft (MSFT.O) και η Amazon (AMZN.O) που έχουν αναλάβει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ακολουθώντας μια πολιτική η οποία ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις πελατών και επενδυτών να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τον Σεπτέμβριο, η Nestle - η οποία διαθέτει προϊόντα σοκολάτας, καφέ, δημητριακών, εμφιαλωμένου νερού και άλλα υπέγραψε δεσμευθηκή δήλωση που υποστηρίχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας και δήλωσε ότι θα προσαρμόσει τις δραστηριότητές της με προτεραιότητα την ανανεώσιμη ενέργεια.

Έως και 45 εκατ. δολάρια για φύτευση μόνο

Με κόστος από 1 έως 15 δολάρια ανά δέντρο, η πρώτη φάση του έργου αναδάσωσης της Nestle θα μπορούσε να κοστίσει έως και 45 εκατ. δολάρια για φύτευση μόνο.

Ο κ. Laurent Freixe, διευθύνων σύμβουλος της Nestle για την Αμερική, δήλωσε ότι το έργο θα αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος σε μέρη όπως το Μεξικό, όπου η εταιρεία παράγει καφέ, κακάο, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα.

«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομία σε αυτή τη χώρα, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τις δραστηριότητές μας στη χώρα αυτή, πρέπει να επενδύσουμε στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα και να ενισχύσουμε τη βιοποικιλότητα της χώρας», ανέφερε ο Freixe σε συνέντευξή του την Τρίτη.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider