Πάνω από 3,85 εκατ. σε παροχές στους εργαζόμενους και δωρεές από τον Καρέλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 3,85 εκατ. σε παροχές στους εργαζόμενους και δωρεές από τον Καρέλια
Συνεχίζει τη γενναιόδωρη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας η ελληνική καπνοβιομηχανία.

Πολύ μεγάλο ήταν και φέτος το ποσό των οικειοθελών παροχών, αλλά και των δωρεών σε κοινωφελείς φορείς από την ελληνική καπνοβιομηχανία «Καρέλια» με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 3,85 εκατ. ευρώ.

Από αυτά πάνω από 600.000 ευρώ θα δοθούν ως δωρεές στους ακόλουθους φορείς: Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας 50.000 ευρώ, Σύλλογος Γονέων Ατόμων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό 100.000 ευρώ (για δημιουργία κέντρου ημερήσιας φιλοξενίας), ΣΥΦΑΜΕΑ 80.000 ευρώ, Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας 75.000 ευρώ, Νοσοκομείο Καλαμάτας 100.000 ευρώ για την λειτουργική αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και για την μονάδας μεσογειακής αναιμίας, Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου “Το Περιβόλι της Γιαγιάς” 60.000 ευρώ και στο “Χαμόγελο του Παιδιού” 150.000 ευρώ.

Αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση των επιδόσεων στο εξωτερικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας κατά τον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό και την πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, που είδε με κόπο και με στρατηγική τα νούμερά της να αυξάνονται.

Στην ελληνική αγορά σημείωσε αύξηση πωλήσεων 6% σε σχέση με το 2018, ενώ στον καπνό σημειώθηκε αύξηση 11%. Όσον αφορά το μερίδιο στην αγορά της Ελλάδας έκλεισε με το μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς άγγιξε το 18% στα τσιγάρα και το 26% στον καπνό (ιστορικό υψηλό).

Εκτός συνόρων η εταιρεία πέτυχε αύξηση του όγκου πωλήσεων στα τσιγάρα κατά 3%, ενώ στον καπνό οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 11,5%.

Ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε ειδική αναφορά στις επιδόσεις των θυγατρικών της εταιρείας σε Βουλγαρία (το μερίδιο αγοράς έφθασε το 21%), Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία. Παράλληλα ιδιαιτέρως θετική ήταν η πορεία των πωλήσεων σε Ισπανία, Σλοβακία, Αίγυπτο (εσωτερική και αφορολόγητη αγορά), Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία και Κατάρ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις σε Βαλκάνια και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ κ.α.) πάνω από 532 εκατ. ευρώ, που είναι το το ιστορικά μεγαλύτερο. Παράλληλα αποδόθηκαν πάνω από 8 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς.

Παράλληλα, μέσα στο 2019 η “Καρέλια” αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 10% περίπου, καθώς το προσωπικό αυξήθηκε κατά περίπου 45-50 άτομα σε διάφορα τμήματα, ενώ επενδύθηκε ποσό άνω των 7,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, αλλά και για να επιτευχθεί η προσαρμογή στις νέες οδηγίες.

Πηγή: https://www.messinialive.gr/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider