Green Mission: Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κυκλική οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Green Mission: Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κυκλική οικονομία
Στην Ελλάδα μόνο το 51% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου ανακυκλώνεται.

Από την θεωρία στην πράξη περνά σταδιακά το ελληνικό επιχειρείν όσον αφορά στην κυκλική οικονομία αρχής γενομένης από την ανακύκλωση. Ένα απτό παράδειγμα αποτελεί το Green Mission, μία περιβαλλοντική δράση δεκάδων επιχειρήσεων, από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, που πιστεύουν πως ο σωστός τρόπος ανακύκλωσης είναι εφικτός και τα περιβαλλοντικά οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν θα βοηθήσουν στη μείωση της μόλυνσης.

Τα μέλη του Green Mission είναι εταιρείες από όλους τους κλάδους της ελληνικής επιχειρηματικότητας που δεσμεύονται για τη σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη. Η ομάδα διευρύνεται διαρκώς με επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που έχουν ως κοινό όραμα να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα στην ομάδα προσχώρησε η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η οποία κατάφερε το 2018 να αυξήσει κατά 80,2% τις ποσότητες αποβλήτων που ανακύκλωσε σε σύγκριση με το 2016. Αυτό σημαίνει ότι, συνολικά για την τριετία 2016-2018, η εταιρία ανακύκλωσε 2.784kg αποβλήτων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 7,628MWh (ισοδυναμεί με τη μέση κατανάλωση ρεύματος για ένα μέσο νοικοκυριό για 6 μήνες) και στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 4.496kg (ισοδυναμεί με την ετήσια απορρόφηση CO2 από 206 δέντρα).

Η ορθή ανακύκλωση με αριθμούς

  • 95% των υλικών μιας μπαταρίας μολύβδου οξέως μπορεί να ανακυκλωθεί.
  • Στην Ελλάδα μόνο το 51% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 95%.
  • Το 66% του μολύβδου που χρησιμοποιείται, προέρχεται από την ανακύκλωση παλιού σκραπ μολύβδου και ιδίως χρησιμοποιημένων μπαταριών.
  • Η ανακύκλωση των συσσωρευτών προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 70%.
  • H σωστή ανακύκλωση εγγυάται την δημιουργία κυκλικής οικονομίας.
  • Η ανακύκλωση ενός τόνου μπαταρίας μειώνει τις εκπομπές ρύπων CO2 κατά 1.615kg, που αντιστοιχεί στην ετήσια απορρόφηση CO2 από 74 δέντρα του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider