Πρωταθλητής στην πράσινη πολιτική ο δήμος Τρικκαίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωταθλητής στην πράσινη πολιτική ο δήμος Τρικκαίων
Ήδη τα Τρίκαλα καινοτομούν καθώς είναι ο πρώτος δήμος ο οποίος διαθέτει λεωφορείο χωρίς οδηγό ενώ πρόσφατα υλοποίησε άλλη μία φιλοπεριβαλλοντική δράση. 

Πρωταθλητής στις πράσινες πολιτικές είναι ο δήμος Τρικκαίων ο οποίος εξακολουθεί να υλοποιεί καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πρόσφατα στο δήμο ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Elviten το οποίο προσφέρει στο κοινό πέντε οχήματα για περιήγηση, βόλτα και καθημερινές απλές δουλειές στην πόλη.

Όπως είναι γνωστό, αυτή δεν αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία του δήμου. Ήδη τα Τρίκαλα καινοτομούν καθώς είναι ο πρώτος δήμος ο οποίος διαθέτει λεωφορείο χωρίς οδηγό ενώ πρόσφατα υλοποίησε άλλη μία φιλοπεριβαλλοντική δράση.

Κατά τις ημέρες του Πάσχα, η εταιρεία Texcycle και ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάστηκαν και τοποθέτησαν (επιπλέον) κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι υποδέχονται ρούχα.

Αυτή η τοποθέτηση ολοκληρώθηκε, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ντιντής, τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των τρικαλινών στο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες (26 Ιουνίου 2018 – 15 Δεκεμβρίου 2018) οδήγησε σε ανακύκλωση 34 τόνων ρουχισμού και υφασμάτων. Αυτό είχε οδηγήσει σε προσφορά ενός τόνου ανακυκλωμένων ρούχων, λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα, που ο Δήμος αξιοποίησε για τις ανάγκες δημοτών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider