Η κοινοπραξία Shell - ExxonMobil χτίζει καινούρια σπίτια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κοινοπραξία Shell - ExxonMobil χτίζει καινούρια σπίτια
Η κοινοπραξία έχει καταβάλει 186 εκατ. για αντισεισμικά κτήρια.

Η κοινοπραξία Shell-ExxonMobil (γνωστή ως ΝΑΜ), η οποία εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κοίτασμα του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία έχει ήδη καταβάλει 186 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για την κατασκευή αντισεισμικών κτηρίων.

Ο νέος κανονισμός για τα κτήρια υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια, όπως κάτι το οποίο ισχύει και για τον Κανονισμό Αξίας με τον οποίο το NAM καλύπτει τη διαφορά μεταξύ της χαμηλότερης τιμής πώλησης των ακινήτων και της εμπορικής αξίας του ακινήτου που θα μπορούσε να έχει «πιάσει» στην αγορά, εάν δεν υπήρχαν φόβοι απώλειας της δομικής ακεραιότητα που προκαλείται από την παραγωγή αερίου από το πεδίο.

Ο νέος κανονισμός για τα κτήρια συνέβαλε στην κατασκευή περίπου 6.000 αντισεισμικών σπιτιών ενώ επέφερε επεμβάσεις σε συνολική έκταση 185.000 τμ οι οποίες αφορούν σε κτήρια εκτός κατοικιών όπως είναι τα σχολεία κλπ.

Το Σχέδιο Αξίας NAM αντισταθμίζει τη χαμηλότερη τιμή πώλησης κατοικιών που πωλούνται λόγω σεισμικών κινδύνων στους δήμους Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, Menterwolde, Slochteren, Winsum και τον πρώην δήμο Ten Boer . Περισσότεροι από 5.100 άνθρωποι χρησιμοποίησαν τον Κανονισμό Αξίας ενώ περί τις 4.800 κατοικίες έχουν πλέον αποτιμηθεί. Η NAM έχει αναλάβει σχεδόν το 95% αυτών.

Σημειώνεται ότι πριν από καιρό, το ολλανδικό δικαστήριο διέταξε ποινική σε βάρος της κοινοπραξίας Shell-ExxonMobil με το ερώτημα αν φέρει ποινική ευθύνη για τους σεισμούς που προκλήθηκαν από την εξόρυξη φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο κοίτασμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider